Blog

Zo regel je een heerlijke fietsvakantie

De vakantietijd is bijna aangebroken. Maar zelfs in die paar weken die we nog uit moeten zitten, staat er al mooi weer voor de deur. Het is de perfecte tijd voor een fietstochtje. Lekker de buitenlucht in en in beweging zijn, een fietsuitje is de perfecte mix. Met een hoog tempo waait er al snel een verkoelend briesje door je haren en kijk je je ogen uit in ons prachtige Nederlandse landschap. Ga na een poosje lekker ergens op een terras zitten voor een frisse versnapering en voor je het weet, heb je het echte vakantiegevoel te pakken.

Een stalen ros

Voor dat je de weg of het fietspad op kan, heb je een fiets nodig. Er zijn heel veel verschillende fietsen om uit te kiezen. Maar wanneer je wilt fietsen en ook spullen wilt meenemen om te kunnen overnachten, is het handig om voor een fiets te kiezen waar dat makkelijk mee gaat. Zoals bijvoorbeeld een e-bike. Een e-bike fietst een stuk lichter dan een gewone fiets door de elektrische aandrijving en zo wordt het ook makkelijker om een tas met spullen mee te nemen. Daarnaast moedigt het ook aan om te fietsen omdat je dus minder moeite hoeft te doen en op een relaxed tempo veel verder komt dan met een gewone fiets.

En route!

Dan is het een kwestie van de route uitstippelen. Wil je gewoon in de omgeving wat rondrijden? Of ga je op pad met een grote rugzak, verder het Nederlandse landschap in? Je hoeft niet alles uit te stippelen en kan vaak een hoop aan het lot overlaten maar het is toch wel fijn om een beetje te weten waar je naartoe wil en hoe je daar komt. Zo voorkom je dat je rondjes blijft rijden in je eigen wijk.

Slapen onder de sterren

Een ander deel van de route uitstippelen, is kiezen waar je slaapt. Wanneer je fietstassen hebt, zou je namelijk een tentje mee kunnen nemen en naar een camping fietsen om daar de nacht door te brengen. Maar het kan ook goed dat je daar geen zin in hebt en je je na een dag fietsen gewoon in de watten wilt laten leggen. Dan kan je een leuk hotel of bed & breakfast uitkiezen en daar naartoe op weg gaan.

Je hoeft deze vakantie zeker niet stil te zitten. Ga lekker naar buiten, blijf in beweging en geniet van de zomer!

Geef een reactie