Blog

Flinke trip met Salvia

Toeristen komen van over de hele wereld naar Nederland voor het vrije gebruik van cannabis en andere verdovende of stimulerende middelen. En dan specifiek naar Amsterdam. Maar met de toenemende drukte zit je daar vaak als échte Hollander niet op te wachten. De meeste van ons hebben ooit in hun leven al weleens een bezoekje gebracht aan de hoofdstad en voor enkel wat pillen of gras wil je je niet door de enorme drukte hoeven worstelen. Dat hoeft gelukkig ook niet want een hoop kan je tegenwoordig gewoon online bestellen. Zoals Salvia. Wat dat precies is en hoe het werkt, leg ik in deze blog uit. Lees je mee?

Wat is Salvia?-

Salvia, ook wel bekend als salie, is een plant die verre familie is van de munt. In totaal zijn er 800 tot 900 soorten. Waar we het nu over hebben is salvia divinorum. Deze plant heeft het sterkste plantaardige hallucinogeen dat bekend is. Dit komt door de werkzame stof salvorina A. Deze plant is de enige in de familie die deze stof bevat. Je kan de gedroogde bladeren vinden in veel smartshops. Deze zijn dus ook online te bestellen.

Hoe gebruik je Salvia?

Salvia kan je dus verkrijgen in de vorm van gedroogde bladeren. Vroeger werd het door medicijnmannen gebruikt bij religieuze rituelen door de vele hallucinaties die je verkrijgt door het gebruik en innemen van de bladeren. De effecten zijn kort maar heftig. Al na 30 seconden treden de eerste effecten op. Ze zijn de eerste 5 tot 10 minuten het heftigst en doven daarna geleidelijk over de tijd van 20 tot 30 minuten uit. Door de heftige effecten wordt het niet gezien als een verslavend middel, dit remt namelijk de drang. Lees je echter wel goed in over de doseringen.

Met de pijp

Er zijn twee manieren om Salvia bladeren te gebruiken. Eén daarvan is het de meest voorkomende namelijk het roken ervan door middel van een pijp. Dit doe je dan zonder tabak. Let er wel op dat je het voor een gewenst effect zeer heet moet laten branden. Het meeste effectieve is de bladeren direct te branden en te inhaleren. Dan zijn ze het heetst en dus het meest effectief.

Kauwen en malen

De oude manier van gebruik en de minder populaire is het kauwen op de bladeren. Deze methode is minder praktisch omdat je het een halfuur in je mond moet houden voordat je het uitspuugt. En heel eerlijk, het is ook niet heel smaakvol.

Geef een reactie