Blog

Heb je al een geschikte laptop gevonden?

game-PC

Op zoek naar een nieuwe laptop maar heb je nog geen flauw idee welke laptop het meest geschikt is voor jouw? Een goede en geschikte laptop uitzoeken kan soms lastig zijn. Daarom helpen we je in dit blog graag en geven je een duwtje in de goede richting. Met het antwoord op deze vragen heb jij binnen no-time een geschikte laptop gevonden. Wordt het een notebook of toch eerder een game PC?

Waar dient jouw laptop voor?

Allereerst is het belangrijk dat je voor je zelf vaststelt waar je jou laptop voor wilt gaan gebruiken. Is de laptop voor thuis gebruik om bijvoorbeeld een beetje te netflixen of muziek te luistern of wil je juist liever een game PC? Iedere laptop heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.
Een basis-laptop is bijvoorbeeld prima geschikt voor dagelijkse bezigheden zoals film kijken of een rapport maken. Deze laptop hoeft niet voorzien te zijn van een snelle core processor of van een groot werkgeheugen. Wel wil je graag een goede SDD (Solid State Disk) zodat je, je laptop snel kan opstarten als je hem even vlug nodig hebt.
Een werklaptop is bijvoorbeeld wel voorzien van een snelle processor en een groot werkgeheugen. Deze laptop moet er voor zorgen dat programma’s en pakketten zoals MC office, Excel of SPSS snel en naar behoren werken. Daarnaast heb je ook liever een iets groter scherm. Waar een basis-laptop genoeg heeft aan een 13 of 14 inch, heb je voor deze laptop liever een beeldscherm van 17 inch of groter. Een laptop die je wil omtoveren tot game PC moet om zijn beurt weer voorzien zin van een goede videokaart en een goed geluidssysteem zodat je optimaal van het gamen kan genieten. Wil je een laptop voor het bewerken van video’s dan is dit bijvoorbeeld weer minder belangrijk.

Wat is je budget?

De andere grote vraag die je aan jezelf moet stellen is: “hoeveel wil ik eraan uitgeven”? Je hebt al goede laptops van 300 á 400 euro maar deze zijn natuurlijk wel van een iets minder kwaliteit. Is dat voor jouw geen probleem dan is dit een prima laptop. Een echt goede game PC daar in tegen is vaak al een stuk duurder. Met een budget van 500 euro ga je dat helaas niet redden. En dan hebben we het ook nog geen eens over de merken gehad. Voor een macbook betaald je bijvoorbeeld gewoon de hoofdprijs terwijl een chromebook in principe even goed werkt. Heb je altijd al met een macbook gewerkt dan is het logisch dat je liever hier voor kiest.

Kortom, de keuze is reuze maar uiteindelijk bepaal jij welke laptop het meest geschikt is voor jou.

 

 

Geef een reactie