Blog

Lang op vakantie… een roadtrip samen met je hond!

hond

Op vakantie gaan is natuurlijk super leuk, zeker als je de kans hebt om lekker lang op pad te gaan. Maar het is toch een vervelend gevoel om je trouwe viervoeter bij een ander, helemaal voor langere tijd. Een hond is immers echt een groepsdier en je weet dat jouw hond niet begrijpt dat je hem slechts tijdelijk achter hebt gelaten. Voor hem is het toch alsof ‘zijn’ roedel hem achter heeft gelaten. Niet fijn! Dus het is natuurlijk veel leuker om samen met je hond van de vakantie te genieten. Maar niet elke vakantie is daarvoor even geschikt, dus hierbij een aantal dingen om op te letten…

De juiste vakantiebestemming

Het spreekt misschien voor zich maar ik wil het er toch even over hebben. Niet alle bestemmingen zijn even geschikt om je hond mee naartoe te nemen. Verre reizen naar de andere kant van de wereld zijn ongeschikt omdat de lange vliegreis vervelend is voor je hond en omdat er vaak strenge eisen gesteld worden voordat je een hond mee kan nemen naar een ander continent. Denk bijvoorbeeld aan een quarantainetijd. Dat is geen fijn begin van je vakantie. Kies dus een bestemming binnen Europa.

Maar ook binnen Europa zijn niet alle bestemmingen even geschikt. Een stendentrip is waarschijnlijk niet de leukste vakantie voor je hond, hoewel dat misschien niet heel anders is dan thuis. Ik zelf vind het het leukste om mijn hond mee te nemen naar landelijke gebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Deze activiteiten zijn bij uitstek geschikt voor een vakantie samen met je hond! Je kunt er ook voor kiezen om een locatie net buiten een (grote) stad uit te zoeken, zodat je een beetje van beiden hebt.

Het juiste vervoersmiddel

Er zijn meerdere manieren om op je vakantiebestemming te komen. Je kunt met de auto gaan, met de trein of met het vliegtuig. Vooral het vliegtuig is niet geschikt voor huisdieren, want voor hen is dit een zeer onaangename ervaring. Kies daarom voor de trein of voor de auto. Het lastige aan de trein is wel dat je minder makkelijk even pauze kunt houden om je hond uit te laten, wat met de auto wel kan. Zelf vind ik het dus het fijnste om met de auto op pad te gaan.

Het juiste verblijf

In veel vakantiehuizen zijn huisdieren niet welkom. Ik vind het daarom zelf makkelijker om te kamperen, het liefste met de camper of caravan maar eventueel vind ik een blokhut ook prima. Een bijkomend voordeel aan campings is dat er sowieso al lekker veel ruimte is voor je hond om rond te lopen of om een stukje gras af te zetten voor je hond.

Dus… waar wacht je nog op? Nog even snel langs de dierenwinkel voor de laatste benodigdheden en gaan met die banaan!

Geef een reactie