Blog

Ziggo storing? Wat kan ik doen als er een is

ziggo storing

Afhankelijk van de oorzaak van de Ziggo storing, kan het soms best wel even duren voor dit opgelost is. Wat kan je in de tussentijd doen?

Wanneer je écht niet zonder internet kan


Stel dat je net een opdracht voor je werk moet afmaken of je moet morgen je thesis inleveren. Wat kun je dan doen? Er zijn 3 opties:

  • Gebruik je mobiele internet. Als je voldoende mobiel internet hebt, kun je van je telefoon een hotspot maken en je laptop of tablet hiermee verbinden.
  • Vraag aan vrienden of familie wie er wel internet heeft. Misschien mag je daar even verblijven tot het probleem opgelost is.
  • Zoek in de omgeving naar openbaar internet. In de bibliotheek is meestal een werkruimte waar je vrij internet kunt gebruiken. Denk ook aan (eet)cafés, lunchrooms of dergelijke plekjes in de stad waar je als klant wifi kunt gebruiken.

Afkicken tijdens een Ziggo storing

Het kan onwennig voelen, maar er is leven mogelijk zonder internet. Onze voorouders hebben het eeuwenlang overleefd, dus zouden wij dat ook moeten kunnen. De opties zijn eindeloos.

  • Doe iets actiefs. Maak een wandeling, ga hardlopen, ga fietsen, geef je huis een grote schoonmaakbeurt of ga naar de sportschool. Door actief bezig te zijn kun je even niet aan de storing denken.
  • Leer iets nieuws. Lees een (informatief) boek, doe iets creatiefs, bak een taart of maak een puzzel. Door je gedachten op iets anders te zetten gaat de tijd sneller en misschien ontdek je wel een nieuwe hobby.
  • Doe iets sociaals. Bel een vriend(in) op, je ouders of je opa en oma. Wie weet kun je bij ze langs en even goed bijpraten of samen een spelletje doen zonder dat je wordt afgeleid door je telefoon.
  • Rust uit. Probeer de stress van het offline zijn te laten varen en adem diep in en uit. Zet een muziekje op. Wie weet kun je wel een middagdutje doen of eerder naar bed. Dat rustige momentje helpt je misschien weer om de rest van de week wat beter door te komen.

Geen verloren tijd tijdens de Ziggo storing


In plaats van je druk te maken over iets wat je niet kunt veranderen, kun je je tijd op zoveel andere manieren gebruiken. De tijd gaat sneller als je die goed besteedt en je voelt je beter daarna. En mocht je al de bovengenoemde opties niets vinden, is er natuurlijk altijd nog het dino-spelletje van Google wat je de tijd helpt door te komen.

Geef een reactie