Blog

Douche irritaties? Weg ermee!

We zijn allemaal wel meerdere malen per dag in de badkamer te vinden. Zo is het fijn om bijvoorbeeld na een lange, vermoeiende dag onder een lekker warme douche te springen. Dit klinkt vrij onschuldig, maar toch ontstaan er helaas ook onder de douche een hoop irritaties. Neem het klassieke voorbeeld: vies haar in de douche put. Raak jij er ook helemaal geïrriteerd van door er alleen maar over te denken? Dan herken je jezelf vast en zeker terug in de volgende irritaties. In deze blog worden de grootste irritaties in de douche met eventuele tips besproken. Ben jij benieuwd naar die tips? Lees dan snel verder!

Slow water

Een van de grootste ergernissen wat betreft de douche is de lage waterdruk in de douche. Een lage waterdruk zorgt ervoor dat je langer onder de douche gaat staan om het gewenste resultaat te krijgen. Door langer te gaan douchen, verspil je ook meer water wat uiteindelijk ook een nadelig gevolg kan zijn. Een goede oplossing hiervoor is het aanschaffen van een regendouche. Een regendouchekop is er voor gemaakt om genoeg water in een keer door te laten stromen, zo voorkom je dus een lage waterdruk.

Nat en plakkerig

Een andere ergernis die we terug herkennen in de douche is het douchegordijn. Nou hoor ik je denken: “Douchegordijn, hoezo ergernis?” Het douchegordijn op zich is geen probleem, maar dit verandert snel als je eenmaal onder de douche staat. Vaak wordt het gordijn best nat, wat leidt tot  een nat gordijn die aan jouw lichaam blijft plakken. Dit zorgt niet alleen voor een vies gevoel, maar is ook nog eens erg onhygiënisch. Gelukkig is er een goede oplossing hiervoor, namelijk een badwand. Een badwand dient voor precies hetzelfde waarvoor een douchegordijn voor wordt gebruikt, alleen is een badwand een handiger alternatief.

‘Lichtjes’ geïrriteerd

De laatste ergernis die we steeds vaker terug zien komen, is het feit dat er een te slechte verlichting in de douche is. Een slechte verlichting kan zorgen voor ongelukjes in de badkamer. Hiernaast wordt het ook lastiger om bepaalde  acties uit te voeren. Neem als voorbeeld het scheren onder de douche. Een slechte verlichting is gelukkig makkelijk op te lossen. Het is namelijk mogelijk om verschillende soorten verlichting op verschillende plekken in de badkamer te plaatsen. Denk hierbij aan de algemene verlichting, sfeerverlichting en taakverlichting.

We hebben zojuist drie grote ergernissen die zich plaatsvinden onder de douche door lopen. Voor allemaal geldt er dat er een oplossing voor is. De gegeven tips kunnen je zeker op de juiste been brengen. Het is nu alleen aan jou de taak om een keuze te maken. In hoeverre ben jij bereid om jouw irritaties aan te pakken en er daadwerkelijk wat aan gaat doen?

 

Geef een reactie