Blog

Tips voor het plannen van een luxe vakantie

all inclusive resort

Als jij net als ik van mening bent dat een vakantie echt relaxen moet zijn, dan heb je waarschijnlijk eerder zin in een all-inclusive luxe vakantie dan een backpack reis. Leuk hoor, van hot naar her reizen in goedkope hostels, maar het is mij toch een beetje teveel werk voor op een vakantie. Als ik op reis ga dan wil ik van minuut één tot ik weer thuis ben compleet kunnen relaxen. Een vakantie boeken is echter vaak een stressvolle zaak. Hoe zorg je ervoor dat je jezelf niet een burn-out geeft van alle kopzorgen? Ik leg het je uit.

Begin op tijd

Als allereerste moet er gezegd worden dat je meteen moet beginnen met plannen. Het is nu eind Augustus, dus het is perfect om iets te plannen voor het nieuwe jaar. Volop tijd om de puntjes op de I te zetten voor een geweldige vakantie. Last minute deals zijn misschien wel lekker goedkoop, maar we zitten natuurlijk niet op die extra stress te wachten. Mocht je het te lang uitgesteld hebben en toch vast zitten aan die last-minute deal, zorg er dan voor dat het echt een all-inclusive luxe deal is, want op het laatste moment verblijven gaan zoeken wordt niets. Vergelijk een aantal locaties, doe wat onderzoek en kom tot een conclusie. Hoe eerder je bent, hoe gemotiveerder je kunt sparen voor die topvakantie.

Zoek die perfecte locatie

Vaak is de gedachte al gauw aan het afdwalen naar een tropisch paradijs. Of tenminste, dat gebeurt mij altijd. Nou zijn er een aantal verschillende opties, maar je wilt natuurlijk het beste van het beste kiezen. Aangezien je er hopelijk dus vroeg bij bent, heb je overal eerste keuze. Zoek wat travelblogs en vlogs en doe inspiratie op. Zo heb ik vorig jaar een prachtige rondreis Bali gemaakt. Echt een geweldig resort met alles erop en eraan, helemaal top. Het mooie van Bali was dat je elke dag gewoon lekker op het strand kan liggen met een cocktail, maar ook de prachtige natuur kunt aanschouwen als je besluit van die luie kont af te komen. Voor mij was dat lastig, dat kan ik je wel vertellen!

Wees niet bang om te outsourcen

Er is eigenlijk niets makkelijker dan een compleet pakket aan te schaffen bij een reisbureau. Vertel ze van je wensen, eisen en limiet. Als het goed is kunnen zij een vakantie bij elkaar prakken waar je zelf niets meer aan hoeft te doen, en geen seconde denkt de verkeerde keuze gemaakt te hebben. Dus wacht niet te lang, en boek die vakantie!

Geef een reactie