Blog

Weer eens op date gaan

Tijdens het eten met een vriendin kwamen jullie te spreken over jullie exen. Je vertelde over een leuke herinnering aan je laatste vriendje. Ze vraagt wanneer jullie ook al weer wat hadden. Tjee, dat is inmiddels al een paar jaar geleden. Wat betekent dat je al jaren niet meer verliefd bent geweest. Je wordt er stil van. Ja, je had na die relatie er even geen zin in om weer iets nieuws aan te gaan, maar het was eigenlijk nooit de bedoeling geweest dit jaren te laten duren. Niet dat die jaren zomaar aan je voorbij zijn gegaan. Je had je geconcentreerd op je werk, waardoor je nu een superleuke baan hebt, je had een oude hobby weer opgepakt en een paar mooie reizen achter de rug. Was het dan niet het perfecte moment je weer open te stellen voor de liefde?

Mogelijkheden

Het wordt je tegenwoordig eigenlijk best makkelijk gemaakt om op date te gaan. Er zijn allemaal van die handige apps die je op je telefoon kan zetten en voor je het weet, ben je druk aan het swipen. Dat is misschien even lollig, maar je was toch niet op zoek naar een spelletje maar naar de liefde? Nostalgisch begin je terug te verlangen naar die goede oude tijd dat je elkaar nog in het wild tegenkwam. Die vriendin van je zegt tegen je dat je een romanticus bent en jezelf zou helpen als je er iets praktischer in zou staan. Maar dat druist inderdaad wel tegen alle idealen in die je ooit zorgvuldig over de liefde hebt gevormd. Kijk, zegt je vriendin, je kan wachten tot je hem toevallig tegenkomt, maar dan ben je straks misschien tachtig en is het nog niet gebeurd. Regelmatig op date gaan, wil niet zeggen dat je hem dan wel vindt. Maar je zet er in elk geval wel de deur bewust mee open en vergroot de kansen dat je hem wel tegenkomt. Daar had je nou even niks tegenin te brengen.

Waar begin ik

Thuis laat je het gesprek met die vriendin weer door je hoofd gaan. Zal ik dan toch maar zo’n app installeren? Het maakt je wat zenuwachtig en je loopt wat doelloos heen en weer. En dan ga je op je bank zitten en pakt je telefoon bij de hand. Ineens bedenk je dat je nog een nieuw abonnement nodig hebt voor je internet en tv. Dat ga je eerst even uitzoeken. Je toetst internetvergelijken.nl in en vult je postcode in op de website. Je ziet de resultaten van de providers die in jouw gebied internet aanbieden en kiest voor de voordeligste optie. Je vult je gegevens in en klaar ben je. Dat kostte maar een paar minuten. Je bedenkt je of er niet nog andere klusjes waren die je nog moest doen. Niks. Er dringt zich maar één klusje in je hoofd op. Die ene actie waarvan je vriendin had gezegd dat je het gewoon praktisch moest benaderen. Daar ga je dan.

Geef een reactie