Blog

Vul je kast met Filling Pieces

Je merkt dat je schoenen aan het eind van hun latijn zijn als je achter een stoeptegel blijft hangen en je zool er half af vliegt. Dat gebeurde mij laatst met mijn oude sneakers. Dan volgt echter een lastige vraag: waar koop ik nieuwe schoenen? Na een tijdje zoeken kwam ik een merk tegen dat iedereen eigenlijk zou moeten kennen. Het merk Filling Pieces staat nu in elk geval hoog op mijn lijstje.

Filling Pieces 101

Het Amsterdamse merk is in 2009 opgericht door Guillaume Philibert. In zijn studententijd (hij studeerde destijds architectuur) ontdekte hij dat er eigenlijk geen mooie, luxe sneakers werden verkocht voor een betaalbare prijs en al zeker niet betaalbaar voor studenten. Hij zag dit als een uitdaging en ging die ook meteen aan. Een jaar later ontwikkelde hij zijn eerste collectie: een mix tussen streetwear en haute couture, voor een redelijk bedrag. Filling Pieces was geboren.

Aandacht en liefde

Het Nederlandse bedrijf is uiteraard flink gegroeid, zowel in populariteit als letterlijk. Ze hebben inmiddels een werkplaats in Portugal, waar elke schoen handgemaakt wordt met het beste Italiaanse leer. Filling Pieces poogt bij elk nieuw model diezelfde mix te behouden tussen het urbane van streetwear en het luxe van high fashion. Ook proberen ze iconische ontwerpen te maken die gelijk de aandacht trekken. Werknemers reizen de hele wereld af voor inspiratie voor de nieuwste schoenen.

Aanwezigheid

De schoenen van Filling Pieces hebben strakke ontwerpen. Er wordt vaak gewerkt met monochrome kleuren, meestal een, hooguit twee of drie. De lijnen in de schoenen zijn duidelijk en geven de schoenen een futuristische look en feel. Het laten opvallen van het product is Guillaume Philibert zeker gelukt.

Als je dus net zoals ik recent een schoen-ongelukje hebt gehad, denk dat ook eens na over een bestelling bij Filling Pieces. Het is in onze huidige samenleving soms al lastig genoeg om betaalbare schoenen te vinden, dus als ze dan ook nog eens mooi zijn, dan zeg ik; doen!

 

Geef een reactie