Blog

Tips bij het kopen van een zakelijke tablet

Sinds het succes van de Ipad in 2010 zijn tablets hot. Apple was niet de eerste die de tablet op de markt bracht, maar er waren al eerder soortige tablets zoals de tablet PC ontwikkeld door Microsoft. Nadat de Ipad populair werd gingen ook andere grote computerfabrikanten aan de slag met het ontwikkelen van een soortgelijke tabblad. Sinds 2010 zijn tablets heel wat ontwikkelingen ondergaan. Nu wordt een ook veel zakelijk gebruikt. Als je een tablet gaat kopen voor zakelijk gebruik dan dien je op iets andere dingen te letten dan wanneer je het gebruikt voor privé. In dit artikel zullen we zaken bespreken waar je op kunt letten bij aanschaf. 

 

Prijs 

Tablet variëren sterk in prijs. Voor een Ipad betaal je veel meer dan wanneer je er eentje kiest van een andere computer fabrikant. Als bedrijf heb je natuurlijk een bepaald budget vrij om te investeren. Daarom is de prijs een belangrijke factor als je een tablet zakelijk gaat kopen. Duurder is zeker niet altijd beter, maar ik zal ook zeker niet adviseren om voor de goedkoopste oplossing te kiezen. Een goede tablet kun je al krijgen vanaf €300. Stel een budget vast en ga op zoek naar eentje die het meest voldoet aan je wensen. 

 

Besturingssysteem 

Verder is het belangrijk om te kiezen voor het juiste besturingssysteem waar de computers van je bedrijf ook mee werken. Je hebt keuze uit Android, Windows en iOS. Android heeft het grootste marktaandeel wereldwijd. Het besturingssysteem met het kleinste aanbod aan apps is Windows. iOS is alleen mogelijk wanneer u een Ipad kiest. 

 

Specificaties 

De specificaties van een tablet kunnen net zoals bij een computer enorm verschillen. Hierbij kun je denken aan de kracht van de processor, beschikbare geheugen maar ook aan hard en software features die voor jou belangrijk zijn (GPS module, een kwalitatieve camera etc.). Als je vaak onderweg bent met de tablet dan kan het ook zeer relevant zijn om te kijken naar de accuduur van de tablet. Bepaald daarom vooraf welke wensen jij hebt en stem daar de juiste tablet op af. 

 

Mobiele data 

Voor degene die dus veel onderweg zijn of op een locatie werken waar niet altijd een wifi verbinding is, kan het wenselijk zijn om een dataverbinding te hebben. Hiervoor koop je een tablet met een SIMkaartslot. Ook kun je vaak via de dataverbinding van je mobiele telefoon verbinding maken met je tablet. Dit is dan een veel goedkopere optie. 

 

Accessoires 

Tot slot kun je nadenken over accessoires die je wilt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een toetsenbord of muis zodat je net zo comfortabel kunt werken zoals op een computer. Daarnaast heb je nog hoezen of tassen waarmee je de tablet kan beschermen en ga zo maar door. 

Geef een reactie