Blog

Sinterklaas in routine

Elk jaar viert de familie sinterklaas samen met de kinderen. Ze vinden het een leuke traditie en de kinderen zijn nog jong dus die zijn er helemaal dol van. Elk jaar wanneer we sinterklaas vieren gaan we naar het huis van opa en oma. Hier liggen allemaal cadeautjes klaar voor de kinderen.

De kinderen willen vaak al gelijk hun cadeautjes openen maar daarvoor is geduld nodig. Daar zijn we dan ook erg creatief mee geweest.

Spelletjes spelen

Wanneer we bij de kinderen tijd willen rekken gaan we altijd spelletjes spelen. Zoals Wie is de Piet? Of pepernoten stelen. Hier hebben de kinderen hun handen wel even vol mee, vooral omdat ze erg fanatiek zijn. Daardoor kan er af en toe nog wel een akkefietje ontstaan. Dat lossen we gauw op door ze wat pepernoten te geven en dan zijn ze alles weer vergeten.

De kinderen zijn dan lekker spelletjes aan het spelen en de volwassenen zijn gezellig aan het kletsen. Hierbij hoort dan natuurlijk ook een lekker glaasje wijn.

Onze favoriet

Naast het spelen van spelletjes hebben we ook allemaal lekkernijen. De favoriet onder de volwassenen is de sinterklaas chocoladeletter. Die vinden we zo lekker en het ziet er zo mooi uit. Het is mooi versierd, en kwaliteit chocola. Je hebt chocoladeletters met een bepaalde afwerking erg luxe. Ook kan het doosje gepersonaliseerd worden. Is het nog leuker om zo een chocoladeletter te geven en ontvangen.

De smaken van deze chocoladeletter zijn overheerlijk. Het bedrijf waar je deze kan bestellen (Tezet) werkt samen met Verkade. Hierbij heb je dus heerlijke chocolade met een hoge kwaliteit.

Kinderen en hun chocolade

De kinderen hebben zelf ook een favoriete lekkernij. Naast de welbekende pepernoten houden ze van de sinterklaas chocolade. Mijn jongste zoontje vindt bijvoorbeeld de chocolade sinterklaas puzzel het leukst en lekkerst. Je kan de chocola gaan puzzelen en je kan het ook nog is eten! Mijn dochtertje daarentegen houdt van de leuke plaatje sop de chocolade. Soms vindt ze het zelfs zonde om op te eten zo mooi vindt ze het eruit zien. Maar ze vindt het ook heel erg lekker om op te eten. Ook hier komt de chocolade in een gepersonaliseerd doosje en wordt het netjes bezorgd.

Drie jaar geleden was ik een keer vergeten de geliefde chocolade te bestellen, dus moest ik het last minute bestellen en dacht ik dat het dan niet op tijd aan zou komen. Want ja, het moet wel voor 5 december binnen zijn natuurlijk. Gelukkig was de bezorging zo snel en had ik nog steeds met 5 december de lekkere chocolade. Dat betekende dus geen boze kindjes die hun chocolade mistte.

Eind van de avond is aangebroken

Na het avond eten, dat niemand op eet omdat er daarvoor veel te veel is gesnoept, beginnen we aan de cadeautjes. We kiezen iemand uit die een cadeautje pakt en geeft die aan de desbetreffende persoon. Die maakt het cadeautje open en mag het volgende pakketje pakken en geven aan de persoon bij wie die hoort. En zo gaat het de avond door. Na het uitpakken van de cadeautjes is het alweer tijd om naar huis te gaan en te slapen. Helaas slapen ze dan ook niet erg snel omdat ze dan veel suiker hebben gegeten. Ook gaan ze natuurlijk spelen met hun net gekregen cadeautjes van Sinterklaas.

Geef een reactie