Blog

Een bedrijfswagen rijden

Wanneer je een eigen bedrijf hebt waarbij je goederen zoals producten en gereedschap moet vervoeren dan is het een logische stap om te investeren in een bedrijfswagen. Bedrijfswagens rijd je niet omdat ze heel mooi zijn maar omdat ze ontzettend veel opslagruimte hebben. Maar er zijn ook een heleboel goede redenen om een bedrijfswagen te rijden gewoon als particulier. In dit artikel bespreken we een aantal redenen waarom een bedrijfswagen kopen een goed idee is, ook als het niet voor je bedrijf is.

Ruimte

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je ontzettend veel ruimte hebt in een bestelbus. Er is eigenlijk geen enkele particuliere wagen die ook maar in de buurt komt qua opslagruime met bestelwagens. Maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld een vrachtwagen, zijn bestelwagens voor particulieren prima te besturen en wordt er geen alternatief rijbewijs voor gevraagd. De vraag is misschien waar zou een particulier al deze opslagruimte voor kunnen gebruiken. Er zijn een heleboel dingen die je met deze opslagruimte kunt doen. Misschien heb je een hobby waar je deze opslagruimte goed voor kunt gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je motorrijdt, Wanneer je op vakantie gaat kun je de motor simpelweg achterin je bestelwagen zetten. Ook surfers maken vaak gebruik van bestelwagens om achterin de surf boarden op te slaan. Wanneer je op vakantie gaat is het dus een stuk gemakkelijker om bepaalde dingen mee te nemen. Ook zul je gemakkelijker verhuizen.

Goedkoper

Wanneer je ervoor kiest om een bedrijfswagen te kopen dan zul je een stuk goedkoper uit zijn. Dit komt omdat bij bedrijfsauto’s kostprijs een stuk belangrijker is dan bij personenauto’s. Wanneer je voor een bestelauto kiest zul je dus een stuk goedkoper uit zijn, zeker wanneer je tweedehands koopt. Natuurlijk zijn er ook duurdere varianten bestelauto’s en je zult zelf onderzoek moeten doen naar de prijs-kwaliteit verhouding.

Fijn rijden

Bij bestelwagens wordt vaak gesproken over het nadeel dat ze minder fijn en comfortabel rijden dan normale, particuliere auto’s. Hier zit misschien een kern van waarheid achter aangezien bestelwagens vaak een minder comfortabel interieur hebben. Toch zijn er wel degelijk opties om ook in een bestelwagen heel erg fijn te rijden. Het gaat er simpelweg om wat voor bestelwagen je kiest. Er zijn tegenwoordig opties die in het midden vallen tussen een particuliere auto en een bedrijfswagen. Wanneer je een goede uitkiest kun je het beste van beide werelden hebben. Zelf rijd ik al jaren met veel plezier een bedrijfsauto, ook voor particulier gebruik.

Geef een reactie