Blog

Ons eerste huis

De tijd is aangebroken. Ik ga mijn eerste huis kopen met mijn vriend! Ik ben heel erg enthousiast. Mijn vriend en ik waren er al een hele tijd over aan het praten. Nu moest het dan ook gebeuren na zo lang wachten en sparen. Hiervoor zijn we natuurlijk op huizen jacht gegaan. Wat een hele leuke ervaring is om langs al die mooie huizen te gaan.  

Lekker knus

We hadden al snel een leuk knus plekje gevonden. We wilde niet een te groot huis. Dan kom je elkaar nooit tegen in het huis dat is natuurlijk ook niet leuk. Er is natuurlijk ook plek voor een kindje in het huis. Het heeft 3 slaapkamers een douche, toilet, keuken en woonkamer. Ook zit er een zolder in die we heel leuk kunnen opknappen. Het is een gezellig buurt met tot. Nu toe hele aardige mensen. We hebben het voor een mooie prijs kunnen krijgen alleen hadden we natuurlijk wel een hypotheek nodig.

Welke hypotheek

Een hypotheek was voor ons veel stress, vooral omdat we niet wilde dat de hypotheekrente te hoog werd. Om toch de goeie keus te maken voor de hypotheek hebben we gekeken op hypotheekrente.nl. Op deze manier konden we de laagste hypotheekrente vinden. Ook konden we onze hypotheek berekenen en de maximale hypotheek. Op deze manier waren we dan al snel op de hoogte van hoe en wat. Hiernaast konden we dan ook kijken wat onze maandelijkse lasten werden. Wat heel erg handig was voor onze boekhouding. Gelukkig is mij vriend daar heel goed in en was deze informatie de we konden verkrijgen erg op prijs gesteld.

Leuke renovaties

We hebben een hypotheek aangevraagd en hebben de laagste hypotheekrente kunnen vergkrijgen. Nu hebben we een leuk knus huisje en gaan we aan de renovaties beginnen. We wilde een leuke zit plek met leuke kussentjes en een gezellig bank. Ook zoals we eerder zeiden konden we de zolder heel leuk maken. Het heeft een puntig plafond wat het juist een leuk plekje maakt. Dit gaan we dan ook de “chillplek” noemen. Leuke lichtjes op het plafond, een beamer en een doek. Net alsof we in een gezellige bioscoop zitten.

De kleine

Ook houden we in ieder geval een kamer over als babykamertje. Want ja, wij zitten eraan te denken om te beginnen aan een kindje. Dus deze zijn we al begonnen met inrichten. Op die manier hoeven we daar later niet over in te zitten. Ik heb al helemaal zin om in mijn woning te gaan wonen met mijn lieve vriend!

Geef een reactie