Blog

De juiste motorverzekering afsluiten

Het is spannend om aan de slag te gaan in de wereld van motorrijden. Er is veel te leren en veel te ontdekken met eindeloos veel plezier! Het verzekeren van jouw motorfiets of scooter is een aanzienlijke uitgave en je wilt er zeker van zijn dat je een aantrekkelijk tarief krijgt. Even belangrijk zijn echter de details die betrokken zijn bij de dekking die je zult regelen. Daarom geven we in dit artikel jou advies bij het vergelijken van motorverzekeringen. Zo willen we ervoor zorgen dat je veilig bent op de weg en goed zit qua kosten van jouw motorverzekering.

Regels en richtlijnen verschillen tussen bedrijven, tussen provincies, staten en landen; maar over het algemeen kost een kleinere, goedkopere motorfiets minder om te verzekeren, net als een oudere meer ervaren motorrijder.

Zorg voor een waterdichte offerte

Ontvang altijd een waterdichte verzekeringsofferte voordat je geld op een motorfiets zet. Te vaak komen mensen er na het kopen van die speciale motorfiets van een vriend van een vriend achter dat de verzekeringskosten extreem hoog zullen zijn, of dat geen enkele verzekeringsmaatschappij deze helemaal wil verzekeren. Sommige motorfietsen zijn duidelijk krachtige sportmotoren, die duur of moeilijk te verzekeren zijn en een hoge mate van ervaring en vaardigheid vereisen om te rijden. Motorfietsen met het label herbouwd zijn erg moeilijk en duur om te verzekeren. Wees voorzichtig met motorfietsen die after market frames of motoren hebben, aangezien dit voor veel verzekeraars ook als waarschuwingssignalen worden gezien. Doe goed je huiswerk en leer jezelf bij over de stijl van de motorfiets waarin je geïnteresseerd bent en zoek een verzekeraar die in detail kan uitleggen wat de verzekeringsimplicaties zijn voor de parameters die je hebt ingesteld. Klik hier voor deskundig advies bij een motorverzekering vergelijken.

Geef eerlijke antwoorden

Beantwoord de vragen van de verzekeringsvertegenwoordiger in eerlijke en duidelijke details. Ze zullen het hoe dan ook later controleren, dus verspil geen tijd met ontwijkende of vage antwoorden. Aantal verkeersovertredingen, annuleringen van eerdere polissen, ongevallen, andere personen met een motorvergunning in het huishouden: deze en andere details zijn uiterst belangrijk om te bepalen of je in aanmerking komt en hoeveel je moet betalen voor je premie. Als je in de afgelopen drie jaar meer dan één verkeersboete hebt gehad (buiten parkeerboetes), vraag dan bij het CBR een kopie van jouw rij historie aan voordat je een verzekeringsofferte ontvangt.

Geef een reactie