Blog

Sportbroeken dragen in verschillende situaties

Wij zijn enorm fan van het dragen van sportbroeken. En dan hebben we het vooral over trainingsbroeken. Of joggingsbroeken, zo worden ze ook wel genoemd. Ze zitten zo ongelofelijk lekker, eigenlijk wil je nooit iets anders dragen. Gelukkig hoeft dat ook niet meer. Het wordt namelijk steeds meer geaccepteerd om jogginsbroeken te dragen. We nemen een paar situaties met je door waar een trainingsbroek vandaag de dag mag!

Tijdens het sporten

‘Goh’, horen we je denken. Natuurlijk is het logisch dat een joggingsbroek of trainingsbroek geaccepteerd wordt tijdens het sporten. Toch heb je trainingsbroeken in zoveel soorten en maten dat je voor het sporten goed moet kijken welke trainingsbroek je aandoet. Ga je bijvoorbeeld voetballen, dan raden we je aan om een trainingsbroek te dragen die wat strakker om de benen zitten. Hou je de pijpen te wijd, dan krijg je daar vroeg of laat vast van. Je kunt namelijk niet helemaal vrijuit bewegen in een trainingsbroek met wijde pijpen. Dit kan wel als je pijpen wat gestroomlijnder om je benen vallen. Belangrijk dus! Die broek met wijdere pijpen kun je wel dragen als je de sportschool in duikt. Het geeft namelijk wel een iets comfortabeler gevoel dan een strakke broek. En dat is wel zo lekker als je gewichten gaat tillen.

Deze broeken heb je voor zowel mannen als vrouwen en hoeven helemaal niet duur te zijn. Zo is bijvoorbeeld een trainingspak dames goedkoop als je weet waar je moet zoeken. Een goed kwalitatief pak hoeft niet duur te zijn om heel chill te zitten!

Op school

Steeds vaker worden joggingsbroeken op school gedragen. Dat komt ook doordat kledingfabrikanten steeds meer inspelen op de vraag naar broeken met een casual uitstraling. Zo heeft het sportmerk Nike joggingsbroek heren die er uitzien als een ‘normale’ broek. Dat kunnen we natuurlijk alleen maar goedkeuren! Het zijn wel vooral jongens die naar school een trainingsbroek dragen. Dit vooral om het comfort. We raden hier dan ook aan om voor de comfortabele variant te gaan, gecombineerd met bijvoorbeeld een opvallend t-shirt.

Op werk

Dit wordt al iets lastiger, maar ook op werk kun je af en toe best een trainingsbroek aan. Zeker als je geen klanten hoeft te ontvangen en als je veel achter je computer moet zitten. Dan is je joggingsbroek niet altijd heel erg zichtbaar, wat goed is om gezeur van mensen die de joggingsbroek nog niet helemaal hebben geaccepteerd te voorkomen. Wij pleiten er ook voor om de ‘casual Friday’ om te dopen tot ‘joggingsbroek Friday’!

Geef een reactie