Blog

Tips voor het kopen van een goed passend overhemd!

Levert het kopen van een overhemd jouw ook nogal wat keuzestress op? Weer gerust, je bent niet de enige! Vele mannen zitten met hun handen in het haar als ze weer eens een pashokje induiken met een stapel vol met overhemden. Of het overhemd zit te strak of juist weer te los. Ook lijkt het ene overhemd veel korter dan het ander en dan heb je ook nog eens al die kleuren, patronen en prints. In dit blog geven we je graag wat tips zodat ook jij met een goed passend overhemd naar huis gaat.

Kies het juiste model

Om meteen maar even met de deur in huis te vallen, wist je dat er verschillende modellen bestaan qua overhemden. Mannen hebben (gelukkig) niet allemaal hetzelfde postuur en het een model overhemd volstaat dus niet voor iedere man. De pasvormen die het meeste voorkomen zijn de regular fit, de tailored fit, de slim fit en de extra slim fit. Een regular fit pasvorm is een recht model. In dit overhemd heb je voldoende bewegingsruimte is niet tot nauwelijks getailleerd. Vooral voor de gespierde of brede man is dit overhemd de beste keus. De tailored fit is al iets meer getailleerd dan de regular fit. Het heeft een moderne uitstraling is behoort samen met de slim fit tot het meest gekozen model. Het heeft voldoende bewegingsruimte maar sluit dus wel netjes aan. De slim fit lijkt er op de tailored fit alleen is nog iets meer getailleerd. Beide zijn geschikt voor een man met een normaal of slank postuur. Voor de echte slanke mannen of voor de mannen die houden van een strak model is de extra slim fit de beste keuze. Zeer getailleerd en sluit dus volledig aan op het lichaam.

Zorg voor de juiste mouwlengte

Ook de mouwlengte is een belangrijk onderdeel om in de gaten te houden. Je wilt namelijk niet dat het overhemd te strak zit of teveel omhoog krijgt als je, je armen beweegt. De standaard mouwlengtes variëren van tussen de 5 en 7. Is jouw armlengte tussen de 50 en 59,9 centimeter? Kies dan voor mouwlengte 5. Is jouw armlengte tussen de 60 en 69,9 centimeter? Kies dan voor mouwlengte 6 enzovoort. Vind je het lastig om je mouwlengte te bepalen? Vraag dan in de winkel gewoon even om advies.

Kies de juiste stof

Ook overhemden worden gemaakt van verschillende materialen. Ook de dikte van de stof kan heel erg variëren. Een dikkere stof is bijvoorbeeld een stuk minder doorschijnend maar kan in de zomer wel wat warm zijn. Kies daarom ook een overhemd dat past bij het seizoen of jouw eisen. Ben je echt op zoek naar een kwalitatief goed overhemd? Neem dan eens een kijkje bij de Eterna overhemden zodat je er een beetje een beeld bij hebt.

Geef een reactie