Blog

Hoe technologie ons leven aanzienlijk makkelijker maakt

rooster maken

Aan de ene kant is technologie niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken, maar aan de andere kant staan we nog aan het begin van een bijzonder tijdperk. Even een kleine geschiedenisles: technologie zoals we die vandaag de dag kennen, bestaat nog niet zo heel lang. Daarmee bedoel ik dan de “high-tech” apparatuur en niet alleen het uitvinden van nieuwe dingen. Dankzij veel denkwerk en ontelbare berekeningen is het in de tweede helft van de 20ste eeuw Amerika gelukt om een mens op de maan te zetten. Dat klinkt erg indrukwekkend, maar de technologie die ze destijds tot hun beschikking hadden valt in het niets wanneer je dat naast apparatuur uit de 21ste eeuw legt. Dan ben ik nog niet eens over het internet begonnen.

Doordrongen in ons dagelijks leven

Hoe graag wij als mensen het ook willen ontkennen, tegenwoordig kun je bijna niet meer zonder high-tech technologie. Ik durf te wedden dat jij op een dagelijkse basis gebruikt maakt van apparatuur dat er misschien 10 jaar geleden nog niet eens bestond. Denk bijvoorbeeld eens aan je smartphone of je laptop. Technologie heeft op diverse manieren een cruciale plek ingenomen in ons leven. Neem bijvoorbeeld de gezondheidszorg, de overheid en nog meer van dat soort belangrijke instanties draaien ook grotendeels op innovatieve, nieuwe bevindingen. Ik zal eens een concreet voorbeeld geven zodat je begrijpt waarom mijn stelling vandaag “hoe technologie ons leven aanzienlijk makkelijker maakt” is.

Snel, moeiteloos en overzichtelijk

Stel, je werkt in een winkel of op een kantoor met veel parttimers. Het is jouw verantwoordelijkheid dat alle diensten keer op keer gevuld zijn. Bij onverwachte uitval, moet jij ook snel op zoek naar een vervanger. Zo’n baan kan erg stressvol zijn. Zeker wanneer je van tijd tot tijd het overzicht verliest. Verlof aanvragen raken kwijt en de papiertjes met beschikbare tijden vormen een chaotische stapel. Je weet niet meer wie wat doorgegeven heeft. Wat doe je dan? Simpel! Je investeert in een softwareprogramma waardoor het rooster maken in één klap eenvoudiger wordt.

Neem bijvoorbeeld Werktijden.nl. Met hun systeem kun je niet alleen gemakkelijk een rooster maken. De verlofaanvragen, het ruilen van diensten en het opvullen van onverwachte uitvallers verloopt tevens via het systeem. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is een soort controlefunctie uitoefenen. Verder regelt het programma zichzelf bijna. Wil jij ook op zo’n eenvoudige manier voortaan het rooster maken? Bekijk dan de link en ontdek het zelf! Zo zie je maar hoe iets simpels als een softwareprogramma jouw dagelijkse werkzaamheden aanzienlijk makkelijker maken!

Geef een reactie