Blog

Zo ben je inbrekers te slim af

inbraak

Misschien een wat minder leuk onderwerp, maar zeker niet onbelangrijk. Iedereen vindt zijn of haar huis belangrijk en dat is logisch. Het is de plek waar al je eigendommen zijn opgeslagen en je echt jezelf kunt zijn. Helaas wordt dit niet altijd door iedereen gerespecteerd en zijn er mensen die je huis binnendringen en je een deel van je eigendommen ontneemt. Er is een hoop dat je kunt doen om het deze mensen met kwade bedoelingen moeilijk te maken. Dat is dan ook precies waar we in deze blog tijd aan gaan besteden. Er zijn namelijk  grotere en kleinere stappen die je kunt ondernemen om je huis te beveiligen.

Zo maak je jouw huis onaantrekkelijk

Het beste is natuurlijk om er voor te zorgen dat inbrekers je huis niet de moeite waard vinden. Daar kun je voor zorgen door geen kostbare spullen in het zicht te plaatsen. Wat je niet ziet kan je ook niet uitnodigen. Daarnaast is het slim om er voor te zorgen dat het lijkt of er iemand in huis aanwezig is. Het is niet erg voordelig voor je energie rekening, maar je licht aan laten als je er ’s avonds niet bent werkt. De laatste (makkelijke stap) is het dichtdraaien van de deur. Veel mensen denken dat het wel oke is om de deur gewoon achter zich dicht te trekken. Hiermee maak je het voor indringers erg gemakkelijk om je huis te betreden.

Een slimme zet

Met de opties hierboven proberen we je te helpen om inbraak preventief tegen te gaan. Als het eenmaal in iemands gedachte is gekomen om tot inbraak over te gaan heb je meer nodig. Een goed beveiligingssysteem is dan geen overbodige luxe meer. Je kunt kiezen voor een simpel alarm dat er voor zorgt dat de alarmcentrale wordt ingeschakeld of de inbreker afschrikt, maar je kunt ook een stap verder gaan. Mistbeveiliging is dan een goede keuze. Mistbeveiliging zorgt er namelijk voor dat je ook het zicht van de inbreker beïnvloedt waardoor het meenemen van jouw eigendommen wel erg moeilijk wordt. Als je goed voorbereid wilt zijn op een mogelijke inbraak kijk dan goed naar de mogelijkheden voor het plaatsen van mistbeveiliging.

Klinkt logisch, maar toch

Veel mensen geven hun sleutels aan mensen die eigenlijk niet echt te vertrouwen zijn. Je weet uiteraard niet altijd wie te vertrouwen is en wie niet. Goed nadenken over wie je jouw sleutel toevertrouwt en wie niet is echt een must. Kies bij voorkeur alleen voor familie en vrienden die je al erg lang kent.

Geef een reactie