Blog

Je huis (laten) verbouwen kan flink in de papieren lopen!

Prijs stucen

Want ga er maar aan staan: voor ieder schroefje en spijkertje moet je betalen. En als je dan alles bij elkaar optelt, dan loopt dat flink in de papieren. Het is dan erg verstandig om een strak verbouwbudget te hanteren. Open desnoods een aparte rekening met een aparte pinpas voor deze verbouwing. Zo ga je nooit ongezien over je budget. Schrijf iedere aankoop, hoe klein ook, op en zorg dat je tenminste één keer per week gaat zitten om alle uitgaven door te nemen. Dat is ook een mooi moment om offertes op te vragen en door te spreken. De prijs stucen, afwerking, kitten en schilderen moet je natuurlijk goed in de gaten houden.

Offertes opvragen is dus het devies

En begin daar vooral op tijd mee. Op het moment dat het een spoedklus dreigt te worden, zul je zien dat de prijzen ineens omhoog vliegen. En dat is natuurlijk logisch. Zo’n vakman moet misschien wel zijn hele schema omgooien om jou van dienst te kunnen zijn op de tijden dat het jou schikt. Daar kun je beter ruim van te voren afspraken over maken. Neem in de offerte ook de manier van afwerken en het geschatte aantal uren mee. Tel bij de inschatting van het aantal uren altijd zo’n 10% op. Zet ook dit geld apart op een rekening. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan.
Prijs stucen

Kies een vakman bij jou in de buurt

Tenminste, als dat mogelijk is. Het grote voordeel van een vakman bij jou in de buurt is dat hij in de buurt is. Dus dat hij tussendoor even kan komen kijken of meten zonder dat je daar direct heel veel geld aan kwijt bent. Voorrijkosten moet je ook altijd mee laten nemen in een offerte. De kans is groot dat er geen voorrijkosten gerekend worden wanneer je een vakman uit je eigen dorp of stad kiest. Dat kan je veel geld besparen.

Kies iemand bij wie je je op je gemak voelt

Dat lijkt helemaal niet zo belangrijk als het over geld gaat, maar niets is minder waar. Als jij een vakman uitkiest, puur omdat hij lekker goedkoop is, dan ben je toch niet helemaal goed bezig. Want let wel: deze vakman loopt dagen of misschien wel weken door jouw huis. Als jij je niet op je gemak voelt bij hem, dan worden dat hele zware dagen of weken hoor! Een kennismakingsgesprek is dus altijd aan te raden.

Geef een reactie