Blog

Slim omgaan met warm weer

Als het erg warm is buiten, wordt een parasol wel op prijs gesteld, lijkt mij. Een grote parasol is zelfs nog beter. Maar waar vind je nou goede parasols en waar kan je ze voor gebruiken? Hoeveel beter is het dan een zonnescherm en wat is er anders aan een parasol ten opzichte van een zonnescherm? Dit kan je hieronder allemaal gaan lezen. Ik hoop dat net zo enthousiast zal worden van parasols als ik!

Waarom je zou moeten kiezen voor een parasol

Parasol is dus het woord waar het in deze tekst om draait. Nu is het zo dat de zomer plaats aan het maken is voor de herfst en er wordt minder vaak gebruik gemaakt van een parasol dan een tijdje geleden. De herfst is duidelijk terug, want wat ben ik de afgelopen weken toch vaak kletsnat geregend! Echt niet leuk. Nee, ik ben echt meer een zomermens. Een parasol is daarom een goede manier om het teveel aan zon af te schermen. Tevens is een zonnescherm erg goed. Het nadeel hieraan is dat het bevestigd moet worden aan een muur en misschien wil je de ene keer ergens anders zitten met schaduw dan alleen maar waar het zonnescherm bevestigd is. Daarnaast is een zonnescherm over het algemeen een rechthoekig vlak en parasols kennen meer varianten. 

Variëren met parasols

Het is niet langer alleen maar de typische ronde parasol, maar er zijn tegenwoordig ook veel andere type parasols op de markt gebracht. Zo kennen we nu ook de zweefparasol, de Hawaii parasol, een aluminium parasol of een vierkante parasol. Wil jij het nou groots aanpakken? Al eens gehoord van een schaduwdoek? Dit doek wordt vastgezet aan 4 voetstukken. Zo maak je jouw eigen overdekte stuk zonder dat dit aan een muur bevestigd hoeft te worden. Dat is wel zo makkelijk, toch? Het is te vergelijken met een hangmat die je niet aan een boom vast maakt, maar gewoon aan twee standaarden. 

Hoe maak je de parasol optimaal

Naast dat je uit type parasols kan kiezen, zijn uiteraard er ook losse onderdelen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een parasolvoet. Dit is onder andere ook handig voor de schaduwdoek, al zit het bij deze waarschijnlijk al inbegrepen. Er is ook nog iets anders: een parasollamp. Dat is handig, nietwaar? Je moet dan wel een Hawaii parasol hebben aangeschaft, want daar is dit product exclusief voor bedoeld. Tenslotte, als er iets aan de parasol beschadigd is, kan je vaak ook dit vaak ook los bestellen bij dezelfde verkoper. 

 

Geef een reactie