Blog

Ben je klaar voor jouw droomvakantie?

vakantie Turkije

Vakantie. Het is iets wat we eigenlijk een groot deel van het jaar vergeten, maar toch iets waar we onbewust allemaal naartoe leven. Even ertussenuit, je hoofd uitzetten, lekker genieten zonder verantwoordelijkheden. Of juist druk bezig gaan met cultuur snuiven, het is net waar jij blij van wordt. Dat is zo heerlijk aan vakantie: de opties zijn eindeloos! Vind je het jammer dat de zomer voorbij is? Ga dan lekker alvast browsen voor je volgende vakantie, want de voorpret is het leukst, dus die kan je maar beter zo lang mogelijk laten duren!

De opties zijn eindeloos

Hoe gaaf is het eigenlijk dat we tegenwoordig de mogelijkheid hebben om overal heen te gaan waar we maar willen? Zonder een jaar met de boot onderweg te zijn of te moeten lopen en het risico te lopen dat je verhongert onderweg. We vinden het zo normaal dat het tegenwoordig kan, maar het is nog maar zo kort geleden dat niemand dit voor mogelijk had gezien. Heerlijk is dat, als je je bedenkt dat je – misschien wel na even goed sparen – ieder moment in een vliegtuig kan stappen, en naar iedere willekeurige bestemming toe kan vliegen die je wil. Of dat nou Ijsland is, Vietnam, China, Canada – we kunnen werkelijk alles. Het voelt bevrijdend om te weten dat er een hele wijde wereld is die op ons wacht daarbuiten!

Voor ieder wat wils

Zo kijk je er toch heel anders naar, jouw droomvakantie. De een is tevreden met een heerlijk weekje zon, zee, strand en gaat het liefst alvast opzoek naar tickets Turkije, boekt alles all-inclusive en laat daar even lekker alle zorgen varen. Maar een ander wil misschien meer avontuur – naar IJsland om het noorderlicht te zien, naar China voor de cultuurschok of een rondreis naar IndonesiĆ«. Denk dus eens out of the box: als jij overal heen kon waar je maar wilde, wat zou je dan doen? Als je ineens op een heel nieuw wild idee komt, is het het misschien wel waard om daar lekker voor te gaan sparen. Ja, het kost tijd, maar over tien jaar zul je jezelf dankbaar zijn dat je vandaag de keuze hebt gemaakt om je droom waar te maken! En voor tussendoor kun je alvast kijken naar een – misschien iets meer realistische – vakantie voor volgende zomer – pak die vroegboekkorting, en zo heb je toch alvast iets om nu naar uit te kijken. Dat vooruitzicht krijgt jou de winter wel door!

Geef een reactie