Blog

Shortlease: dit moet je allemaal weten!

Veel leasemaatschappijen bieden tegenwoordig ook shortlease aan. Maar wat is shortlease nou eigenlijk precies? In dit artikel wordt uitgelegd wat shortlease is, de verschillende vormen van shortlease besproken en tot komen de voor- en nadelen aan bod. 

Wat is shortlease?

Voordat we gaan uitleggen wat shortlease is, is het handig om te weten wat leasen in het algemeen is. Leasen is een manier waarop je in een auto kan rijden zonder dat je per direct het geld beschikbaar moet hebben. Je sluit een lening af met een leasemaatschappij om in een auto te kunnen rijden. Shortlease is een autoverhuur vorm daarvan voor de zakelijke markt. Daarbij ga je voor een kortere tijd een contract aan met een leasemaatschappij. Het is een nieuwe vorm en het heeft dus een kortere leaseperiode. Shortlease is vaak al mogelijk vanaf twee maanden en dat maakt shortlease interessant. Je hebt verschillende vormen van shortlease, zoals shortlease prive en shortlease zakelijk. 

Periode

Bij standaard lease zit je vaak een paar jaar vast aan een auto. Als je voor een kortere periode een auto nodig hebt, is dat niet handig. Shortlease kan je voor kortere periodes gebruiken. Op het internet zijn er verschillende aanbieders die al vanaf 1 maand een auto aanbieden. Dus heb je een auto nodig voor een kortere tijd. Dan kan shortlease de oplossing zijn. Ook kan je het contract makkelijk verlengen met het aantal maanden dat je wil. 

Voordelen

Shortlease is interessant omdat bij shortlease vaak de overeenkomsten per maand opzegbaar zijn. Je loopt geen risico dat je aan een lang contract vastzit. Stel je bent met een opdracht bezig die veel eerder afloopt dan gepland is dat geen probleem. Je kan het contract binnen een maand opzeggen. Ook kan je langer leasen als je opdracht bijvoorbeeld weer langer doorgaat. Nog een ander voordeel is dat de auto goed onderhouden is en dat je zelf geen kosten hebt aan de reparatie en onderhoudskosten van de auto. Bij shortlease zit alles behalve de benzinekosten al in de prijs per maand begrepen. Dat is ideaal. Zo weet je precies hoeveel je per maand kwijt bent aan de auto. 

Nadelen

Er zitten natuurlijk wat nadelen aan shortlease. Het eerste nadeel zijn de kosten. Doordat je meer flexibiliteit hebt zijn je kosten hoger per maand. Als je voor een langere tijd gaat leasen dan liggen de maandelijkse kosten vaak lager. Ook is shortlease nog relatief nieuw en is er maar een beperkt assortiment van auto's beschikbaar. 

Wat vind jij van shortlease?

Geef een reactie