Blog

Je kunt als bedrijf niet zonder afvalcontainer

Als je een bedrijf hebt, dan weet je dat je iets met je afval zult moeten. Je kunt niet eeuwig je lege verpakkingen of je andere afval in een hoek van je magazijn laten liggen. Dat is niet alleen onhygiënisch, het neemt ook nog eens kostbare ruimte in beslag. En iedere week een ritje naar de vuilstort is eigenlijk ook geen optie. Er zit dus maar één ding op: een afvalcontainer huren. Die huur je al voor een vast bedrag per maand en ook het legen van de afvalcontainer is daar bij inbegrepen. Niet ieder bedrijf heeft hetzelfde afval en dus zul je goed moeten kijken welke afvalcontainer nodig is voor jouw bedrijf.

Een afvalcontainer op maat

Er zijn verschillende maten afvalcontainers beschikbaar. Je kunt kiezen uit verschillende maten, zodat de afvalcontainer die je huurt niet te klein maar ook niet te groot is. Je huurt een afvalcontainer voor een bepaalde afvalsoort. Heb je bijvoorbeeld een kledingwinkel? Dan zul je vooral karton en plastic-afval hebben. Het is dan zaak dat je voor beide afvalstromen een eigen container huurt. Het is immers in Nederland verplicht om je afval zo goed mogelijk gescheiden in te leveren.

Waarom moet afval gescheiden worden ingeleverd?

Het gescheiden inleveren van afval is belangrijk. Door afval gescheiden in te leveren, kunnen veel onderdelen hergebruikt worden. Denk dan bijvoorbeeld aan oud papier en karton. Door hier heel consequent mee om te gaan, kan nieuw papier en karton gemaakt worden zonder dat er bomen voor gekapt hoeven te worden. Dit levert een enorme besparing op voor het milieu. Van goed gescheiden plasticverpakkingsafval kunnen nieuwe verpakkingen gemaakt worden, maar ook bankjes en verkeersdrempels worden van plasticafval gemaakt. Er hoeven geen nieuwe grondstoffen te worden gemaakt en dat levert een enorme milieuverbetering op. Door deze manier van produceren wordt veel water en veel CO2 bespaard. En uiteindelijk is het ook nog eens beter voor je portemonnee!

Zet je bak binnen

Veel ondernemers hebben geen buiten waar ze de afvalcontainers neer kunnen zetten. Ze zullen de bakken binnen moeten plaatsen. Het is dan goed om te weten dat de meeste afvalcontainers door een gewone deuropening passen. Zelfs de wat grotere containers op vier wielen. Is het de dag dat de bakken aan de weg moeten? Dan rij je ze gemakkelijk naar buiten en leeg weer naar binnen. Een vaste plek in je magazijn voor de bakken is een prima optie. Je hebt dan een vaste plek om je afval te storten.

Geef een reactie