Blog

Infrarood verwarming voor uw woning

In de afgelopen jaren zijn de kachels en verwarmingen van weleer vervangen door infrarood verwarmingspanelen. Deze panelen bieden een efficiëntere manier om uw huis te verwarmen en tegelijkertijd geld te besparen op uw energierekening. Bent u benieuwd waarom Zuinige elektrische verwarming steeds populairder wordt? In deze blogpost worden enkele voordelen en functies van deze nieuwe technologieën besproken. 

Infrarood warmtepanelen versus traditionele verwarming

Huiseigenaren zijn altijd op zoek naar manieren om op hun energierekening te besparen, en een van de beste manieren is door een infrarood warmtepaneel in uw huis te installeren. Een infrarood warmtepaneel geeft een natuurlijke warmte af die prettig voor de ogen is. Ook bespaart het op de maandelijkse energierekening omdat het veel minder elektriciteit verbruikt dan traditionele verwarmingsmethoden. De IR-panelen werken door elektrische stroom om te zetten in warmte door middel van elektromagnetische stralingsgolven. Ze zenden onzichtbare lichtgolven uit die diep doordringen in de objecten die ze raken; daarom zijn ze zo effectief in het opwarmen van koude ruimtes! U voelt zich meteen warmer zonder dat u de thermostaat hoger hoeft te zetten, en u hoeft u ook geen zorgen te maken over omvangrijke apparatuur of snoeren – deze panelen hebben slechts minimale installatieruimte nodig en passen perfect in een modern interieur.

Zo werkt het

Het fijne van infrarood verwarming is dat u niet lang hoeft te wachten tot een ruimte is opgewarmd. Traditionele verwarming werkt op een manier dat het de lucht in een ruimte verwarmt. Daardoor kan het soms lang duren voordat u de warmte daadwerkelijk voelt. Zeker als het om een grote ruimte gaat. Maar met infrarood panelen is daar geen sprake van. Deze zenden per direct een straling uit die alle objecten waar het mee in contact komt verwarmt. Meubels, muren, personen in de ruimte. Alles wordt direct opgewarmd. Het woord straling klinkt misschien wat eng, maar infrarood straling is ontzettend veilig voor zoveel mens als dier. U heeft vast wel eens gehoord van infrarood sauna's, dit zijn sauna's waar u in zit en infrarood straling en warmte ontvangt van ingebouwde panelen. Deze straling helpt onder andere bij het verminderen van spierpijn. Nog een mooi voordeel van infrarood verwarming!

Beter voor het milieu

Nog een belangrijk voordeel is dat infrarood verwarming vele malen vriendelijker is voor het milieu. Dit maakt dat infrarood panelen een populaire keuze zijn voor huiseigenaren die het belangrijk vinden om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en naar de nieuwste manieren zoeken om dit in huis te kunnen doen. 

Gemakkelijk te installeren

Het installeren van een infrarood warmtepaneel heeft veel voordelen, maar het belangrijkste is dat het eenvoudig is. Er hoeven geen ingewikkelde leidingen of kanalen te worden geïnstalleerd. Zelf installeren is mogelijk als u over wat doe-het-zelf basisvaardigheden beschikt. Maar er zijn ook bedrijven die de infrarood panelen bij u thuis kunnen installeren.

Geef een reactie