Blog

De perfecte zomertuin

opbouwspots

Het is zomer, en dat betekent lekker loungen in de tuin. En dan het liefst in eentje waarvan het lijkt alsof hij rechtstreeks uit een catalogus komt. Geen onkruid, prachtige bloemenperken en een knus tuinhuisje, wie wil dat nou niet. Dus als jij opzoek bent naar een nieuw jasje voor je tuin lees dan snel verder, deze blog staat namelijk bomvol spannende en leuke ideeën waarmee jij deze zomer het meeste uit je tuin zult halen!

Werp er wat licht op!

Nu zijn de avonden in de zomer behoorlijk lang en licht dus dit lijkt wellicht een nodeloze tip, maar een mooi lichtplan voor in de tuin kan een enorm verschil maken. Neem bijvoorbeeld een aantal opbouwspots, super gemakkelijk te installeren, waterdicht en vaak te dimmen. Hierdoor kan je naarmate het meer gaat schemeren telkens het licht wat hoger zetten in bijvoorbeeld je tuinhuisje. Ook zijn deze LED spots ongelofelijk zuinig en duurzaam, je zal ze dus vrijwel nooit hoeven te vervangen, en het is niet duur in gebruik. Zo kan je ook na zonsondergang lekker blijven zitten zonder dat je om de havenklap je drankje kwijt bent.

Goedkoop is duurkoop

Dit geldt voor vrijwel alle producten in het leven, maar nog eens extra voor bijvoorbeeld tuinmeubels. Het lijkt wellicht verleidelijk om een goedkope set te scoren bij een winkel als de action. Maar je zal dan zien dat deze meubels simpelweg niet opgewassen zijn tegen de elementen. En voor je het weet zijn je meubels stuk, rot en lelijk, zonde natuurlijk. Ook is het aan te raden om een hoes te kopen die goed aansluit op de meubels, zo gaan ze lekker lang mee en blijven ze mooi. Ook met de parasol geldt dit, een goedkope parasol zal al snel gaan schimmelen, wat er simpelweg niet appetijtelijk uit ziet.

Verbouw je eigen gewassen

Voor de mensen onder ons die wel eens een poging willen wagen met een moestuin is nu het moment. Het is namelijk een ontzettend leuke hobby waar je veel voldoening uit kan halen. Het blijft immers een heel bijzonder gevoel om je eigen verbouwde gewassen te eten. Tuinieren staat ook bekend als een rustgevende bezigheid en kan dus net even helpen om de opgebouwde werkstress weg te nemen tijdens jou welverdiende vakantie. Dus trek dit jaar weer eens de handschoenen aan en ga gewapend met een schoffel en schep het onkruid in je tuintje te lijf. Het is immers de beste plek om zomers te vertoeven.

Geef een reactie