Blog

Op welke manieren kan je leasen?

Misschien bent u wel eens via werk in aanraking gekomen met het leasen van een wagen. Er zijn andere manieren om te leasen. Zo bestaat er Financial Lease. Dit komt voor wanneer je een auto of bedrijfswagen wilt kopen en direct eigenaar van de auto wil zijn. Ook is er Operational Lease. Hierbij kan je een auto of bedrijfswagen leasen zonder extra kosten. Hier hoef je je dan ook geen zorgen over te maken. Hiernaast bestaat er Private Lease. Zoals de naam al zegt, lease je de auto prive. Bij een dealer met een groot aanbod kan je kiezen uit welke auto je maar kunt bedenken. Als laatste noemen we autofinanciering. Je kunt dan een auto financieren. Dit kan op twee manieren. Je kunt een autofinanciering met onderpand doen, maar ook zonder onderpand. In onderstaande blog gaan we iets dieper in op de verschillende manieren van leasen. We beginnen bij Financial Lease

Financial Lease

Zoals in de inleiding staat genoemd ben je bij financial lease direct eigenaar van de auto. Ook is er een voordeel op het gebied van kosten, meerdere zelfs. Je krijgt bij Financial Lease een investeringsaftrek. Ook krijg je een renteaftrek. De BTW die je betaalt bij deze vorm van leasen valt direct terug te vorderen. Het fijne aan Financial Lease is dat je kunt investeren zonder verlies van liquiditeit.

Operational Lease

Operational Lease staat ook wel beschreven als All-in zorgeloos rijden. In feite hoef je eigenlijk alleen nog maar te tanken. Dit betekent dat alle andere onderdelen die komen kijken bij het rijden van een auto, op het zelf rijden na natuurlijk, voor je worden geregeld. Operational Lease is namelijk inclusief verzekering, en ook inclusief wegenbelasting. Voor onderweg zijn er twee onderdelen belangrijk. Operational Lease is inclusief onderhoud. Hier komt bij dat er ook voor onderweg pechhulp beschikbaar is.

Private Lease

Als derde kijken we naar private lease. Deze vorm lijkt veel op operational lease. Je kunt all-in zorgeloos rijden, en hoeft alleen nog maar af en toe te tanken. Een auto leasen zou natuurlijk ook iets simpels moeten zijn! Ook bij Private Lease geldt; het is incl. verzekering, incl. wegenbelasting. Ook wordt er onderhoud uitgevoerd en is er pechhulp.

Auto financiering

Als laatst kijken we naar auto financiering. De rente is bij deze vorm zeer laag, en er kan boetvrij worden afgelost. Dit betekent dat de flexibiliteit bij deze vorm hoog is. Dit is aangenaam voor mensen die een variërende liquiditeit hebben, prive of bij het bedrijf.

Geef een reactie