Blog

De kracht van fotoboeken

Je telefoon en laptop staan waarschijnlijk vol met allerlei leuke foto’s. De leukste en mooiste kies je uit om op social media te plaatsen, terwijl je de rest al snel vergeet. Dat is jammer, want het leven gaat al zo snel dat het belangrijk is om af en toe even stil te staan er terug te kijken. Foto’s kunnen je helpen om herinneringen te herleven en te beseffen wat je eigenlijk allemaal hebt meegemaakt. En wat is er nu leuker dan door een echt fotoboek te bladeren?

 

Inplakboeken

Je hebt vast nog wel een fotoalbum van vroeger op je kamer liggen. Iemand, waarschijnlijk je moeder, heeft veel moeite gedaan om de foto’s te laten ontwikkelen, ze op te halen bij de winkel en ze zorgvuldig in te plakken. Het maakt het speciaal omdat er zoveel tijd en aandacht aan besteed is. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dit zelf ook te doen. Het voordeel is dat je tegenwoordig zelf van te voren al kunt uitzoeken welke foto’s je wil laten afdrukken en je ze zelfs thuis kunt laten bezorgen. Je hoeft alleen nog maar een leeg fotoboek en fotolijm te kopen. Fotolijm is speciaal zo gemaakt dat het geen vlekken maakt en er voor zorgt dat de foto’s goed vast blijven zitten. Je kunt de verschillende pagina’s nog origineler en leuker maken door er zelf teksten bij te schrijven, tekeningetjes te maken of de foto’s te omlijsten met verschillende papieren of kleuren. Koop bijvoorbeeld plakband of tape met een leuk patroontje! Ben je minder creatief ingesteld en hoeft dat van jou allemaal niet zo? Dan kun je het jezelf wat gemakkelijker maken door een fotoboek met insteekhoesjes te kopen. Op die manier heb je geen gedoe met lijm en ben je sneller klaar. Het nadeel is dat je minder kans hebt om zelf de indeling en plaatsing te bepalen.

 

Geprinte fotoboeken

Het aller makkelijkste is natuurlijk om digitaal een fotoboek te maken. Er zijn verschillende websites waar je dit eenvoudig kunt regelen. Het voordeel is dat je de foto’s makkelijk zo groot of klein kunt maken als je zelf wil. Zo kun je bijvoorbeeld een hele pagina vullen met een enkele foto. Ook kun je kiezen voor verschillende papiersoorten en afwerkingen, zowel glanzend als mat. Een ander voordeel is dat het programma vaak kan aangeven of de foto’s van goede kwaliteit zijn. Daardoor voorkom je dat je het fotoboek vult met onscherpe foto’s. Is het fotoboek niet alleen voor jou leuk, maar ook voor een vriendin? Dan kun je op deze manier eenvoudig twee fotoalbums bestellen.

 

Wacht dus niet langer en begin snel aan jouw eigen, persoonlijke fotoboek!

Geef een reactie