Blog

Kies voor gemak met een elektrische fiets

Nergens ter wereld wordt er zoveel gefietst als in Nederland. Het is dan ook niet zo vreemd dat er ook op het gebied van fietsen veel nieuwe dingen worden ontwikkeld. Fietsen wordt hier al heel lang gedaan, maar de elektrische fiets is nog vrij nieuw op de markt. Een perfecte uitkomst voor mensen die niet meer zoveel kracht kunnen zetten voor de gewone fiets, zoals ouderen, maar ook voor mensen die de simpelweg gewoon niet zo van fietsen houden. Hierdoor kan de inspanning om dagelijks naar het werk te fietsen te groot zijn. Niet met de elektrische fiets, die brengt je als een speer naar je bestemming. Je moet er natuurlijk zelf ook wel wat voor doen, de fiets biedt eigenlijk alleen ondersteuning. Zou jij de auto vaker laten staan als je een elektrische fiets hebt? Dan wil je vast meer informatie over dit voorwerp. Je leest het hieronder.

 

Hoe werkt een elektrische fiets?

De gewone fiets kennen we allemaal wel, maar de elektrische fiets is net een beetje anders. Deze heeft namelijk een motortje in de fiets verwerkt waardoor je een stuk makkelijker trapt. Het is echter niet zo dat de elektrische fiets al het werk doet, je moet wel echt nog steeds zelf trappen. Het motortje biedt hierbij ondersteuning, je kunt zelf bepalen hoeveel steun. Hierdoor is het makkelijker om bijvoorbeeld lange afstanden af te leggen en door tegenwind te fietsen en het motiveert je om de auto vaker te laten staan. Een elektrische fiets draagt dus niet alleen bij aan je eigen gezondheid, maar ook nog eens aan het milieu. Mooi meegenomen toch?

 

Soorten elektrische fietsen

Lijkt zo’n fiets met motortje jou wel wat? Dan kom je voor de keuze uit verschillende modellen te staan. Voordat je je speurtocht online of in de fietsenzaken start, ga dan als eerst na op welke manier je de fiets wilt gaan gebruiken. Een elektrische stadsfiets is bijvoorbeeld zeer geschikt voor dagelijkse ritten naar het station, je werk of naar school. Als je juist vaker lange afstanden moet afleggen in een heuvelachtig gebied, dan heb je wat meer ondersteuning nodig van een transportfiets. Deze heeft een middenmotor met krachtige ondersteuning en is ook nog eens voorzien van een handige voordrager. Een ander soort is de speed pedelec.

 

Speed pedelec

De speed pedelec valt ook onder de elektrische fietsen. Deze heeft een trapondersteuning tot maar liefst 45 km/u, in tegenstelling tot 25 km/u bij een gewone elektrische fiets. Daardoor valt ‘ie ook onder de snorfietsen en gelden er andere regels. Een speed pedelec kopen doe je bij een gespecialiseerde fietsenzaak, dit kan zowel online zijn als een stenen winkel.

Geef een reactie