Blog

Een herinneringswaardig afscheid organiseren in deze tijd

Het afgelopen jaar heeft veel invloed gehad op de gehele samenleving. Niet alleen op mensen die ziek zijn geworden en overleden zijn maar ook het afscheid nemen van dierbare kan niet gaan zoals gehoopt. Dit zorgt ervoor dat er gekeken moet worden naar andere oplossingen zodat er toch nog een waardevol afscheid kan genomen worden. Hierin is het belangrijk dat men zich zowel aan de maatregelen kan houden als toch een herinneringswaardig afscheid kunnen hebben. Dit vraagt soms om nieuwe ideeën en een andere aanpak dan we gewend zijn. In deze blog geven we je een aantal tips.

Haal oude herinneringen op

Tegenwoordig kan je online op verschillende platformen herinneringen ophalen. Denk bijvoorbeeld aan een website waarop je mensen iets kan laten schrijven. Het is belangrijk dat je deze omgeving goed beveiligd en dat je een inlog geeft. Vervolgens kan je iedereen een berichtje sturen om wat te laten schrijven. Je kan ook vragen aan mensen op speciale herinneringen met foto’s op te sturen en deze op bijvoorbeeld de website/pagina neer te zetten. Het is hierbij belangrijk dat je weet wie er toegang hebben/krijgen tot de website. Je wilt namelijk dat bepaalde herinneringen klein blijven en dat niet iedereen deze te weten komt. Daarnaast kan je ook vragen aan mensen om foto’s op te sturen. Foto’s zorgen ervoor dat je bepaalde herinneringen weer kan ophalen. Het is leuk om verhaaltjes achter de foto’s te schrijven zodat je ten alle tijd bepaalde verhalen achter foto’s weer kan ophalen wanneer je de foto’s er weer bij pakt. Wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer om dit te organiseren is het verstandig om te zoeken in je woonplaats, bijvoorbeeld naar uitvaart Amsterdam

Organiseer een bijeenkomst online

Tegenwoordig is het lastig om met veel mensen bij elkaar te komen. Daarom is het een goed idee om een online afscheid te organiseren. Nodig familie, vrienden en kennissen uit. Aangezien het online is, is er geen maximaal aan aantal mensen dat de bijeenkomst kan bijwonen. Dit zorgt ervoor dat iedereen, waar ook ter wereld kan aansluiten die jij uitgenodigd hebt. Het is hierin ook weer belangrijk dat je nadenkt over wie je uitnodigt. Vervolgens is het mooi om via de online bijeenkomst bepaalde mensen aan het woord te laten die wat willen zeggen. Je kan mensen vragen om een kleine presentatie voor te bereiden waarop ze foto’s laten zien en je kan verschillende beelden tonen (zowel video al foto’s). Het mooie hieraan is, is dat je waarschijnlijk ook dingen krijgt te horen en te zien waar je voorheen nog geen weet van had, omdat het bijvoorbeeld van verre vrienden komt.

Geef een reactie