Blog

Nieuwe vaardigheden leren met Soofos

Steeds vaker merk ik dat het belangrijk is om bepaalde sterke vaardigheden te hebben. Het draait volgens mij niet alleen meer om de kennis die je hebt op zo´n manier dat je een theorieboek kan napraten, maar juist om dat je kan laten zien wat je kan. Het beeldend communiceren van een idee of een product is bijvoorbeeld super belangrijk. Toch lijkt hier soms maar weinig aandacht voor te zijn in studies tenzij je daadwerkelijk voor studierichting kiest waarbij ontwerpen en communicatie centraal staat. Daarom ben ik gaan zoeken naar de mogelijkheden om dit soort vaardigheden als nog eigen te maken.

Natuurlijk kun je online ontzettend veel vinden over allerlei programma´s waarmee je kunt ontwerpen of beelden kunt bewerken. Je kunt op YouTube voor werkelijk alles wel een tutorial vinden en je kunt veel leren door gewoon de boeken in te duiken. Maar soms kan het juist ook fijn zijn om stap voor stap te werken aan een nieuwe vaardigheid en te zien hoe een ander het doet. Daarom leek mij een cursus een betere optie. Met een cursus heb je toch meer een stok achter de deur om daadwerkelijk aan de slag te gaan en te werken aan een vaardigheid. Zo kwam ik uit bij Soofos. Dit is een online platform met werkelijk honderden verschillende soorten cursussen die je op weg helpen met een vaardigheid.

Cursus grafisch ontwerp

Zelf ben een cursus grafisch ontwerp gaan doen. In deze cursus leer je een idee om te zetten in een visueel concept. Je gaat dus niet gewoon aan de slag met programma´s zoals Indesign of Photoshop, want dit kun je tenslotte ook gemakkelijk zelf uitvogelen met een video ernaast, maar je gaat juist de diepte in.  Zo leer je de betekenis van verschillende tekst stijlen en leer je hoe je een beeld het beste kunt presenteren.

Deze cursus geeft zo nieuwe inzichten en doordat je ook gelijk aan de slag gaat met opdrachten krijg werk je alvast een klein portfolio waar je op verder kunt bouwen.

Divers aanbod cursussen

Ben je ook benieuwd naar een cursus waarbij je aan een vaardigheid gaat werken? Neem dan zeker eens een kijkje bij het aanbod van Soofos. Je kunt leren schilderen, maar ook leren hoe je een website maakt met WordPress 2021. Er zijn danscursussen waarbij je lekker actief gaat leren, en je hebt kleine cursussen waarbij je beter leert omgaan met veelgebruikte programma’s zoals Word. Dit alles zorgt er voor dat je steeds meer vaardigheden hebt, waardoor je werkelijk kunt laten zien wat je kan.

Geef een reactie