Blog

Maak het exterieur van uw onderneming professioneel

Bent u een beginnende ondernemer die wel wat tips kan gebruiken voor het exterieur van uw bedrijf? Dan bent u hier aan het goede adres! Het exterieur is het eerste wat mensen zien als ze uw bedrijf bezoeken. Dus of u nou een winkel hebt of vanuit een kantoor diensten aanbiedt, de buitenkant is waar het om draait. In deze blog geef ik tips om dit exterieur er professioneel uit te laten zien.

Begin met een blank canvas

Hoogstwaarschijnlijk is het pand van uw onderneming ooit iets anders geweest. Het kan dus ook best zijn dat er bijvoorbeeld nog sporen van de vorige onderneming te vinden zijn. Denk aan een geverfde muur, borden of achtergelaten troep. Voordat u begint met het werken aan uw exterieur, is het belangrijk dat alles van de vorige eigenaar weg gaat. Dan kunt u daarna aan de slag met een blank canvas en dit is een stuk efficiënter. Voor het strippen van het bedrijfspand kan ik u aanraden om een vuilcontainer te huren. Er zijn speciale vuilcontainers voor grote bouwklussen waar u al het afval in kan gooien. De volle container kunt u dan gewoon weer op laten halen. Dit scheelt enorm veel ritjes naar de stort. En een vuilcontainer huren kun je gewoon online doen!

Less is more

Hoe u het exterieur eruit wilt laten zien, zal natuurlijk afhangen van de aard van uw onderneming. Een winkel zal er over het algemeen iets opvallender uitzien dan een kantoorpand. Toch vind ik dat less altijd more is. Voor een professionele onderneming is het belangrijk dat het exterieur er strak uitziet en niet te druk is. Dit zorgt voor een zakelijke uitstraling die past bij een professionele ondernemer. Natuurlijk kunt u het wel wat op laten vallen door het gebruik van kleur en logo’s. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Laat het aansluiten bij uw merk

Elke onderneming heeft een bepaald uniek handelsmerk. Zorg dan ook vooral dat het exterieur van uw onderneming hierbij aansluit. Dit kunt u doen door voor de hand liggende dingen zoals het gebruik van de merk kleuren of het logo. Ook kunt u het merk door andere dingen naar voren laten komen. U kunt bijvoorbeeld een bord ophangen met de missie van uw onderneming. Of een aantal logo’s van belangrijke klanten aan de muur hangen. Afhankelijk van wat uw onderneming kenmerkt, kunt u deze dingen naar voren laten komen in het exterieur. De bezoeker weet dan meteen waar uw onderneming voor staat.

Geef een reactie