Blog

Je kind zwemt veiliger met een zwemvest

Alle ouders zullen dit herkennen: je gaat lekker met je kinderen zwemmen, ziet ze lol maken in het water en dan opeens gaan ze kopje onder. Je mini-hartaanval onderdrukkend trek je ze snel weer het water uit, maar het gevoel, plus het feit dat je kind wel degelijk even in gevaar was, is helemaal niet fijn. Gelukkig is er een oplossing voor, een zwemvest kind-uitvoering!

Waarom een zwemvest voor je kind?

Een kinderzwemvest is nog handiger dan opblaaszwembandjes. Waarom? Je kind krijgt een zwemvest niet per ongeluk afgeduwd en het glijdt ook niet af tijdens een duik of bommetje. Zelfs niet als je nog zo hebt gezegd dat je kinderen geen bommetje moeten maken en ze het dan toch doen.

Zwemvesten 101

Er zit wel een belangrijk verschil tussen zwem- en reddingsvesten. Een zwemvest, oftewel drijfhulpmiddel, helpt een kind (of volwassene) enkel met blijven drijven. Het wordt ook vaak gebruikt voor watersporten, waar er van uit wordt gegaan dat de drager van het vest zelf in staat is om op de rug te draaien. Een reddingsvest, vaak gebruikt in vliegtuigen en andere potentieel gevaarlijke situaties, draait je wel automatisch op je rug, zodat iemand, zelfs in shock nog blijft leven. Het is dus belangrijk dat je nadenkt of je het zwemvest voor je kind wilt gebruiken als zwemvest, dus enkel een hulpmiddel om te drijven (hier kunnen ze nog wel vrij in bewegen), of dat je wilt dat het vest voor je kind ook reddingsvest-elementen bevat.

Mocht je dus lekker willen gaan zwemmen met je kind, of varen op een boot, denk dat goed na over wat voor soort hulpmiddel je nodig hebt. Misschien zijn zwembandjes genoeg, het ligt natuurlijk ook heel erg aan wat je gaat doen en hoe gevaarlijk het water daar is. Zijn er golven, is het diep, dit zijn allemaal factoren die meespelen. Maar wie weet, een zwemvest voor je kind kan misschien wel het verschil maken!

Geef een reactie