Blog

Eenvoudig alles veilig en netjes opbergen

lekbakken

Inmiddels ben ik dat herfstachtige weer wel zat. Keiharde windstoten waardoor je zowat omver wordt geblazen. Pfff, geef mij maar liever een heerlijk voorjaarszonnetje. Afgelopen nacht heeft het zelfs gevroren! De lente staat voor de deur, maar de natuur lijkt zich er niets van aan te trekken. Om het goede voorbeeld te geven, ben ik gisteravond gelijk begonnen met mijn voorjaarsschoonmaak. Soms krijg ik het namelijk op mijn heupen en dan moet alles opgeruimd worden. Het is dan hoog tijd dat er iets aan gedaan wordt. Meestal pak ik door deze impuls de schoonmaak niet zo georganiseerd aan. Daar breng ik dit jaar verandering in. Dit keer heb ik een duidelijk schema!

Opdelen in categorieën of ruimtes

Wanneer ik de kriebels krijg om een grote schoonmaak uit te voeren, dan begin ik meestal gewoon maar ergens. Dat lijkt in eerste instantie een prima idee; je moet immers ergens starten. Al gauw merk je naarmate de dag vordert dat het helemaal geen strak plan was. Binnen de kortste keren loop je als een kip zonder kop over half dingen op te ruimen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Ik heb geleerd van een goede vriendin dat je de schoonmaak moet opdelen in categorieën oftewel kamers/ruimtes. Bewaar de schuur bijvoorbeeld voor een dag in het weekend als het mooi weer is. Daarnaast kun je altijd starten met de kamers in huis, ongeacht regen of zonneschijn. Bovendien houd je op die manier overzicht wat er al wel opgeruimd is. Zo voorkom je dat je twee keer met dezelfde spullen in je handen staat.

De nodige hulpmiddelen aanschaffen

Als gierige Nederlanders besteden we natuurlijk liever amper tot geen geld aan bepaalde zaken. Je zou het niet verwachten, maar dat geldt ook voor de grote voorjaarsschoonmaak. Een beetje investeren in de nodige hulpmiddelen kan jouw leven echter zo’n stuk makkelijker maken. Bovendien is het soms simpelweg wel zo verstandig. Stel, je hebt een klussende partner of je bent zelfs ontzettend handig en creatief. Dan heb je waarschijnlijk allerlei vloeistoffen in de schuur staan. De ene wat gevaarlijker dan de andere. Bedrijven moeten deze gevaarlijke vloeistoffen opbergen op lekbakken. Deze bakken vangen mogelijke lekkage van het materiaal op en houden de boel veilig.

Wanneer jij of je partner semi-professioneel bent, dan kan het dus een goed idee zijn om te investeren in handige hulpmiddelen zoals lekbakken. Daarnaast ben ik ook van mening dat het duurder schoonmaakmiddel vaak echt die paar euro extra meer dan waard is. Je kunt wel degelijk de schoonmaak tackelen met goedkope middeltjes. Dan moet je alleen niet zeuren als het eventjes duurt voordat alles schoon en netjes is. Ben je net als ik af en toe wat ongeduldig en beuk je er liever doorheen? Dan adviseer ik je echt om die investering te doen in die nodige hulpmiddelen.

Geef een reactie