Blog

Ik ga op vakantie naar Griekenland en neem mee…

goedkope vakantie Griekenland

Samen met Spanje, Portugal en Turkije is Griekenland een enorm populair vakantieland voor de Nederlandse reiziger en ook voor veel andere Europeanen.

Stedentrips

Bij een stedentrip zal je niet snel aan Griekenland denken. Echter zijn er een aantal leuke opties om dit toch eens te ondernemen. Athene is daarin de populairste bestemming voor een stedentrip naar Griekenland. Hier kan je het Akropolis bezoeken waar de een aantal bijzondere en historische gebouwen staan, zoals het Parthenon. Tevens heb je hier een prachtig uitzicht over Athene, dit geldt ook vanaf de Lycabettus heuvel. Wil je gezellig een biertje drinken of wat Grieks eten proberen, dan is de wijk Plaka ideaal hiervoor. Wandel over het beroemde Syntagma plein en neem een kijkje bij het graf van de onbekende soldaat met zijn spectaculaire wisseling van de wacht. Wil je helemaal wat anders doen als stedentrip naar Griekenland, dan kan je ook de tweede stad van het land bezoeken, namelijk Thessaloniki.

Eiland hoppen

Nu staat Griekenland natuurlijk vooral bekend om zijn eilanden en strandvakanties. Een goedkope vakantie Griekenland zal je daarom het snelst vinden op een van deze populaire eilanden. Kos, Samos, Rhodos, Lesbos, Mykanos en natuurlijk het bekendste eiland Kreta zijn de meest bekende eilanden van het land. Griekenland heeft de meeste eilanden van het continent en zal daarom een leuke opgave zijn om ze allemaal eens te bezoeken. Voor de feestgangers is er op de meeste eilanden genoeg te vinden om de nachten door te komen.

Op Kreta is het beroemde Chersonissos te vinden waar je niet alleen genoeg stranden en waterparken heb voor het hele gezin, maar ook genoeg strandtenten om even de lekkere Griekse cocktails uit te proberen. Wil je liever een wat rustigere vakantie zonder alle feestgangers, dan zit je goed op de eilanden Ithaka, Chios, Tinos en Skyros. Een leuke tip is ook een bezoek vanuit Kreta naar Santorini, dit kan je als dagtrip doen met de boot en is zeker de moeite waard.

Tot slot

Er zijn genoeg mogelijkheden voor een goedkope vakantie Griekenland. Met dagelijkse vluchten vanaf Schiphol Amsterdam en Eindhoven Airport ben je voorzien snelle verbindingen naar diverse plekken in Griekenland. De prijzen zakken naarmate onze winter nadert en dat maakt het nog interessanter om een stedentrips of laat strandvakantie te boeken. De temperatuur blijft hier namelijk een stuk aangenamer dan bij ons in Nederland. Met Ryan Air, Transavia en KLM heb je meerdere maatschappijen die je naar het vasteland of een van de eilanden kunnen brengen

Geef een reactie