Blog

Hoe is de samenwerking met jouw collega’s?

Wanneer je deze vraag aan jezelf stelt, zal er misschien een antwoord komen waar je niet helemaal op hoopt. Aan de andere kant kan er ook een antwoord komen die juist wel veelbelovend is. In het bedrijf wil je natuurlijk zoveel mogelijk prestaties boeken op ieder gebied. Dit kan niet door één persoon gerealiseerd worden, dus is een goede samenwerking enorm van belang. Maar hoe stimuleer je deze samenwerking en hoe leer je jouw collega’s nu écht goed kennen?

Zorg dat je jouw collega’s goed kent

Wanneer je in een teamverband aan een project werkt, is een vloeiende samenwerking van belang. Er moet een goede verdeling zijn in de werkzaamheden en is het handig wanneer een groep over alle kwaliteiten beschikt. Zo kan iemand goed zijn in leiderschap, terwijl een ander goed kan plannen. Het is dus van belang om jouw collega te leren kennen als persoon.

Stel voor om een bedrijfsuitje te organiseren dat gerelateerd is aan teambuilding. Door een activiteit uit te voeren dat gerelateerd is aan teambuilding, werk je eens op een andere manier samen. Door jezelf bijvoorbeeld in een avontuurlijke omgeving te bevinden, maak je kennis met elkaars sterke en zwakke punten. Of wat dacht je van een escaperoom, waarbij je samen een oplossing moet bedenken. In een teamverband werk je samen naar een oplossing, waarbij teambuilding bovenop staat.

Neem deze punten mee in de werkzaamheden!

Wanneer je nu een bedrijfsuitje hebt uitgevoerd, heb je kennis kunnen maken met ieder zijn sterkten en zwakten. Je hebt gezien dat iemand goed de leiding neemt, terwijl een ander juist alles controleert. Deze eigenschappen zitten dus in iemand en die heb je op een leuke manier leren kennen. Door deze eigenschappen van iedere collega vervolgens mee te nemen in het project, zal er een vlottere samenwerking ontstaan. Teambuilding is een begrip geworden en staat bovenaan wanneer je in groepsverband gaat werken.

Denk aan de ontspanning

Wanneer er een gezellig uitje is geweest, is de boodschap meegenomen in de werkzaamheden. De boodschap luidde om te kijken naar elkaars kwaliteiten en teambuilding uit te voeren. Nu werken jullie samen aan het project, en zul je merken dat de samenwerking vloeiend verloopt en je iedere collega kan ondersteunen op haar zwakke punten. 

Overigens draait het op de werkvloer niet alleen maar om prestatie. Denk eens aan ontspanning en maak eens je hoofd leeg. Vrijdagmiddag is bijvoorbeeld een erg mooi moment om de werkweek af te sluiten. Ook op deze manier zul je jouw collega’s beter leren kennen, om vervolgens meer prestaties te boeken!

Geef een reactie