Blog

Geslaagd voor de opleiding communicatie, wat nu?

Jij topper, gefeliciteerd! Super goed dat je geslaagd bent en al dat harde werk, wordt nu eindelijk beloond. Maar dan wordt het nu wel tijd om te gaan bedenken wat jij in de grote mensen wereld wilt gaan doen. Weet jij al in welke richting van communicatie jij een baan wilt zoeken. Of heb je misschien al wel een baan? Dat kan natuurlijk ook, dat je die over hebt gehouden vanuit jouw afstudeeropdracht. Maar het kan ook helemaal zo zijn dat je het nog niet helemaal weet. En dat is totaal niet erg. Je bent zeker weten niet de enige, en die keuze maken is ook lastig. Dus je mag er best nog even rustig over na denken en alles op een rijtje zetten. Wij zetten in ieder geval wat punten op een rijtje wat jou kan helpen bij het maken van een keuze.

Liever werken of nog even door?

Wil jij het liefst gelijk aan de slag in het werkveld. Dat kan natuurlijk, en daar heb jij nu ook jouw diploma voor verdiend. Maar welke kant van communicatie ga jij op? Want het is een breed vak. Je kan kijken naar bedrijven die zich bezig houden met bijvoorbeeld crisis communicatie. Dan kan je kijken naar veiligheidsrisico bedrijven en de politie. Maar het kan ook zijn dat je het iets rustiger wilt houden, tenminste minder stress omtrent de crisissen. Maar dat je gaat kijken naar een online marketing bureau of juist op een afdeling de interne communicatie gaat verbeteren. Allemaal mogelijkheden en je hebt er nog veel meer. Het kan ook zo zijn dat jij denkt van: Ja, maar ik wil nog helemaal niet werken. Dan kan je er ook altijd nog voor kiezen om door te gaan met studeren. Maar dat moet je wel willen natuurlijk. Maar er is ook nog altijd een andere optie.

Laat mij de wereld maar zien.

Blijf nog even een paar maanden flink werken bij jouw bijbaantje, waar je nu extra uren kan pakken. Of misschien heb je al wel super veel gespaard. Dan is het nu de perfecte tijd om dit te gaan doen. Een grote reis maken. Misschien blijf jij wel voor een paar maanden weg. Zie de wereld en ga op ontdekkingsreis, er valt namelijk zoveel moois te ontdekken in deze wereld. En het kan ook nog eens goed zijn voor jouw engels. Dit is ook altijd nog een optie voor een tussenjaar. Dat is natuurlijk geheel aan jou.

Geef een reactie