Blog

Een warm interieur met een visgraat vloer

Tegenwoordig is het steeds meer een trend dat het interieur in strakke vormen en kleuren moet zijn. Het oogt ontzettend mooi en is on-trend, maar het gebruik van kille kleuren kan erin resulteren dat jouw huis ongezellig en koud wordt. Toch is het heel goed mogelijk om een strak en modern interieur een warme twist te geven. Wil jij weten hoe? Lees dan snel verder voor een paar goede tips.

Nieuwe vloer leggen

Deze tip is weliswaar niet voor iedereen relevant, maar als je toch van plan bent om de hele woonkamer te verbouwen kan je net zo goed een nieuwe vloer leggen, toch? Als je wilt gaan voor een strak en modern interieur is het leuk om de vloer juist wat speelser te maken. Dit doe je middels het gebruik van hout.

Houten vloeren lijken een boel werk en onderhoud, maar dat valt over het algemeen best mee. Eens in de zo veel jaar even er overheen met was en regelmatig dweilen is vaak al voldoende (tenzij je een paar huisdieren hebt of kinderen). Je kunt gaan voor een warme uitstraling door een visgraat vloer te leggen, of het juist bij klassieke rechte plinten houden. deze kan je bij een boel verschillende aanbieders kopen, maar naar mijn mening heeft Laminaatenparket.nl de mooiste op voorraad liggen. Zij bieden ook nog eens gedegen advies.

Gebruik afwisselende kleuren

Behalve een warme vloer tegen strak witte muren, kunnen accessoires ook een hele mooie aanvulling zijn op een warmer interieur. Er wordt namelijk vaak gekozen voor zwart, wit en grijs in moderne interieurs. Door ervoor te kiezen om een warme kleur terug te laten komen in de accessoires van de kamer oogt het al stukken warmer.

Goede voorbeelden van warme kleuren zijn bijvoorbeeld goud, brons en andere aardetinten. Behalve aardetinten is het ook mogelijk om donkergroen of kaki te kiezen als wisselende kleur. Door het gebruiken van meerdere kleuren creëer je meer diepte in jouw interieur.

Zorg voor mooi licht

Als je de bovenstaande punten al hebt behandeld en nog steeds niet helemaal tevreden bent met het eindresultaat kan je nog één ding doen. Spelen met het licht!

Lichtinval is namelijk iets dat behoorlijk snel vergeten wordt in interieurs. Je weet hoe de zon draait en staat in jouw huis. Probeer dan eens de natuurlijke lichtinval te beïnvloeden door spiegels te plaatsen. Dit laat de ruimte ook nog eens groter ogen. Als het spelen met natuurlijk licht niet helemaal lukt zoals je wilt, kan je ook op andere manieren sfeerverlichting toevoegen aan de ruimte.

Spots op hanglampen verspreiden over het algemeen een gelijkmatig licht. Kies voor geel licht in plaats van wit LED licht. Dit hoeft niet te betekenen dat je geen LED lampen moet kopen, LED lampen zijn namelijk beschikbaar in alle soorten en kleuren.

Geef een reactie