Blog

Voorgenomen om meer groene keuzes te maken

In de afgelopen jaren is de klimaat veel veranderd en dat bedoel ik niet in positieve zin. Veel ijs op de polen is gaan smelten en de aarde wordt steeds maar warmer. Als bewoners van deze aarde hebben wij veel invloed over hoe we omgaan met de planeet waarop wij leven. Daarom is het belangrijk om goed na te denken en stil te staan te de keuzes die je dagelijks maakt. Al deze keuzes van ons samen hebben veel invloed op het klimaat. Voor mijzelf heb ik voorgenomen om steeds meer groene keuzes te maken. Dat zijn keuzes die voor een positieve impact kunnen hebben op het klimaat. Daarbij hoeven dat niet grote keuzes te zijn, maar zo kun je al iets vaker de fiets nemen en de auto laten staan of door je huiselijk afval te scheiden. Zo hoef je niet je gehele levensstijl om te gooien om iets goed te doen voor het milieu, maar ook alle kleine beetjes dragen bij aan een beter milieu.

Op mijn voeding gaan letten

Sinds een aantal maanden ben ik meer gaan letten op wat ik eet en waar de producten van afkomstig zijn. Ik kwam erachter dat ik over het algemeen veel meer at dan dat ik eigenlijk nodig had en dat ik onnodig voedsel verspilde. Daarnaast merkte ik op dat veel producten die ik kocht geproduceerd worden door fabrikanten die niet het beste voor hebben met het milieu. Dat waren voor mij redenen om meer op mijn voeding te gaan letten. Ik ben steeds meer plantaardige producten gaan kopen. Ook ben ik iets minder vlees gaan eten dan dat ik voorheen deed. Inmiddels ben ik daar helemaal gewend aan geraakt en ben ik blij dat ik mij meer hebt verdiept in mijn voeding. Verder ben ik ook meer mijn afval gaan scheiden en probeer ik zoveel mogelijk plastic te vermijden of te hergebruiken.

Steeds vaker met de fiets

Naast dat ik meer op mijn voeding ben gaan letten, ben ik ook meer gaan sporten. Ik heb een aantal gewichten gekocht waarmee ik kan halteren. Ook ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe fiets zodat ik vaker de auto kan laten staan. Ik kwam terecht bij tweedehands fietsen in Rotterdam en dat was voor mij de juiste keuze. Mede doordat deze fietsen volledig zijn gerepareerd en worden hergebruikt. Ze hebben als het ware een nieuw leven gekregen en dat draagt veel bij aan een beter milieu. Voor mij zag dat eruit als een win-winsituatie en nog steeds ben ik er ontzettend blij mee.

Geef een reactie