Blog

De beste doe-het-zelf tips voor in huis

multiplex

Het hele internet staat er tegenwoordig vol mee: handige video’s en posts vol met lifehacks, kleine dingetjes die je leven makkelijker maken waar je zelf niet snel opgekomen was. Vaak is het het gebruiken van een voorwerp voor een heel ander doeleinde dan waar het voor is bedoeld, waar je alleen op komt als je echt wanhopig bent of je ergens aan irriteert: denk aan kleine dingetjes zoals je zonnebril gebruiken om je telefoon schuin neer te zetten als je een filmpje kijkt, de springveer uit een pen om je telefoon oplader doen om te voorkomen dat deze buigt en breekt, en noem maar op. Maar zo nu en dan worden er ook grotere projecten op slimme nieuwe manieren aangepakt. Er zijn categorieën voor je uiterlijk, het huishouden, het werk, organisatie en crafts. Maar buiten kleine hacks die dingen makkelijk kunnen maken: waar begin je met do it yourself-en?

Sprokkel de essentials alvast bij elkaar

Om te beginnen met doe-het-zelven heb je natuurlijk eerst spullen nodig om dit mee te doen. De standaard producten, materialen en gereedschappen die je voor vrijwel alles nodig zult hebben:

  • Een lijmpistool
  • Spijkers en schroeven
  • Een schroevendraaier (van alle variaties)
  • Een knijptang en hamer
  • IJzerdraad en touw
  • Multiplex platen

Met deze paar essentials ben jij klaar voor vrijwel iedere uitdaging die je te wachten staat. Denk aan bijvoorbeeld het maken van een handige indeling met doosjes en vakjes voor je lades, simpele meubels zoals een kastje op wieltjes voor in de keuken, en allerlei varianten van speelgoed en leuke projecten voor de kinderen.

Aan de slag!

Als je al je essentials bij elkaar hebt gespaard, kun je gaan beginnen. Met een simpele dunne multiplex plaat kun je de handigste kastjes en doosjes maken. Het materiaal is licht maar wel stevig, zodat je met iets simpels kunt beginnen en langzaam toe kunt werken naar iets nieuws. Als je niet weet waar je moet beginnen zijn er op YouTube eindeloos veel video’s vol goede ideeën te vinden. Als je zelf een goed idee hebt maar niet goed weet hoe je het in de praktijk moet brengen, kan het helpen om bijvoorbeeld de handleiding van een meubelstuk erbij te pakken, om te kijken welke schroeven en combinaties daarvoor gebruikt worden. Leef je je daar een beetje mee in, dan ben je straks klaar om je hele inrichting zelf te gaan vernieuwen!

Geef een reactie