Blog

Makkelijke manieren om je huis beter te beveiligen

Wanneer je je huis verlaat, wil je dat je het veilig achter kan laten. En tegenwoordig is dit helaas niet altijd vanzelfsprekend. Mensen kunnen steeds gemakkelijker een weg naar binnen vinden, dus het is extra van belang dat je weet wat er mogelijk is om je huis veiliger achter te laten.

Sluit een deal met de buren

Ouderwets maar altijd effectief! Zorg dat de buren de boel goed in de gaten houden als je weg bent. Dit zal natuurlijk altijd een kwestie van vertrouwen blijven. De manier om er zeker van te zijn dat die afspraak ook gehouden wordt is zorgden dat het wederzijds is. Dus wanneer zij weg zijn, letten jullie ook op hun huis. Het voordeel hiervan is, is niet alleen dat je huis in goede handen is maar het zorgt ook voor een betere band tussen de buren. Iedereen bouwt een beetje op elkaar en dat geeft een prettig en veilig gevoel.

Beveiliging

Technologie doet een hoop goed tegenwoordig, dat geldt ook voor de technologie wat betreft de beveiliging. Wanneer je een veiliger gevoel in huis wilt, schaf apparatuur aan! Het is een investering, maar je woont een stuk rustiger als je weet dat je op de camera kan zien wat er buiten gebeurd als je dat zou willen. Camera beveiliging kan aangeschaft worden in allerlei variaties, van minimaal, zoals een camera bij de deur, of uitgebreid, zoals een camera beveiliging set. Het installeren van meerdere camera’s rond het huis is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor de buurt. Als er iets gebeurd, kan dat altijd weer gezien worden op de camera.

Een beter slot doet wonderen

Op heel veel deuren zit een relatief goed slot, maar het kan altijd beter! Veel gebruikte sloten zijn op zich prima, maar voor gevorderde inbrekers is het dan alsnog mogelijk om binnen te komen. Dus een beter slot kan echt een groot verschil maken. Mensen zullen er namelijk niet heel lang over willen doen om binnen te komen, dus als het te lang duurt, gaan ze weg.

Bewegingssensor

Wanneer je niet thuis bent, is het heel fijn om een melding te krijgen wanneer er iets in huis beweegt. Hierdoor weet je precies wanneer er niet helemaal pluis is. Vaak komt daarbij een camera, dat betekent dat wanneer er iemand in huis is die daar niet hoort ook meteen gefilmd wordt waardoor je weet wat je als volgende stap kan ondernemen. Stel je voor je bent op werk, en je ziet op telefoon dat er iets in huis gebeurd, kan je of buren inschakelen, of meteen de politie bellen.

 

Geef een reactie