Blog

Een klok brengt de tijd breed in beeld

Klok

In het digitale tijdperk waarin wij leven verdwijnen sommige huishoudelijke apparaten ongemerkt uit het zicht. Een groot voorbeeld hiervan is de klok. Tegenwoordig heeft iedereen de tijd op zijn of haar smartwatch of telefoon, waardoor horloges en klokken haast overbodig zijn geworden. Klokken kunnen zelfs vervelend worden voor sommige mensen. Op mijn nichtje haar studentenkamer hangt nog een old-skool klok die lekker hard tikt. Zelf vindt ze het fijn om met dat geluid in slaap te vallen, maar als er logees zijn dan vragen die altijd of de klok ook uit kan. Omdat ik zelf nog groot voorstander ben van de klok als concept schrijf ik vandaag een blog waarom klokken nog zeker geen oud nieuws zijn!

Waarom de klok toch niet zomaar vergeten mag worden

De grootste reden waarom ik vind dat het uurwerk niet verleden tijd is, is dat het ons een welkome pauze geeft van het digitale leven. De analoge tijdsaanduider is al sinds de 10e eeuw in ons leven. Daarom zou het zonde zijn om deze zomaar te vergeten puur omdat we tegenwoordig meer tijd op onze smart-apparaten doorbrengen dan in het echte leven.

Waar koop je een tijdloze klok?

Omdat er steeds minder vraag naar klokken is, neemt het aanbod langzaamaan ook af! Dit is enorm jammer, omdat het een toevoeging is aan je interieur. Je wilt daarom dus wel de mogelijkheid hebben om er een uit te kiezen die aansluit bij je inrichting. Omdat klokkenmakers langzaam aan verdwijnen en woonwinkels ook minder aanbod hebben, kun je beter online op zoek gaan naar het beste uurwerk! Zo kun je bijvoorbeeld op frank.nl kiezen uit een enorm aanbod! Deze website is er ook van overtuigd dat een uurwerk een praktisch hulpmiddel is om snel in huis te kunnen zien hoe laat het is, maar je het ook kan gebruiken als woondecoratie. Daarom bieden ze klokken aan in alle soorten en maten!

Het grote aanbod in klokken

De verschillende soorten en maten zijn onder te verdelen in een aantal categorie├źn. Zo zijn er digitale, moderne, koekoeks, kinder, kleine, wekker en grote klokken. Voor elk interieur en voor elke smaak is er wel een klok verkrijgbaar! Digitale klokken zijn vaak ontworpen voor de slaapkamer, omdat deze licht geven in het donker. Kinderklokken ondersteunen kinderen bij het leren klokkijken! Voor elke kamer in je huis is er dus wel een categorie die er perfect bij past! Zo blijft het oeroude uurwerk in jouw huis nog wel in leven, en zullen we dit knap staaltje techniek voorlopig niet vergeten in het digitale tijdperk!

Geef een reactie