Blog

In beeld: de game computer

Je kunt er als ouder niet meer omheen: gamen. Vroeg of laat vraagt je kind om een game computer en wat doe je dan? Ga je daar meteen in mee? Stel je de aankoop van een game computer zo lang mogelijk uit? Voor veel ouders is dat een dilemma omdat het vaak niet duidelijk is wat voor effecten gamen heeft op een kind. We kennen allemaal de verhalen wel over gameverslaving, maar aan de andere kant is een wereld zonder gamen voor kinderen niet meer denkbaar. Wat te doen? Als eerste is het belangrijk om je te realiseren dat gamen veel positieve effecten heeft. Effecten die je kind uiteindelijk verder helpen in de wereld. Om maar eens wat te noemen: de oog-hand coördinatie verbeterd want tijdens gamen moeten kinderen kijken en bewegen tegelijk. Kinderen moeten strategieën uitdenken, plannen maken en snel beslissingen nemen. De hersenen worden dus enorm gestimuleerd. De creativiteit en fantasie wordt ook gestimuleerd en gamen verbeterd de reactiesnelheid. Tot slot leert een kind ook samenwerken, want vaak zijn er andere gamers nodig om situaties in het spel op te lossen. Allemaal punten die je kind ten goede komen. Dus toch maar een game computer kopen?

Game computer: hier let je op

Ja, het loont echt om een game computer te kopen. Het loont ook om meteen goede afspraken te maken met je kind en je daar ook aan te houden. Denk aan schermtijd, maar ook aan afspraken over andere activiteiten zoals sporten, buiten spelen en dergelijke. Die moeten gewoon doorgang vinden. Als je hierop let dan kan gamen een hele waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van je kind. Een game computer is dan een logische aankoop. Ook hierbij wordt je weer voor keuzes gesteld. Want welke game computer koop je? Er zijn er velen: sommige zeer prijzig, andere betaalbaar. Belangrijk is om samen met je kind te bepalen wat hij precies wil doen. Welke games speelt hij het liefst en hoe zwaar zijn die. Bepaalde spellen hebben geen zware computer nodig, anderen juist wel.

Laat je adviseren

Gelukkig sta je in deze keuze niet alleen. Online vind je veel informatie over game computers en je kunt vaak goed zelf uitzoeken wat je nodig hebt. Laat je dus goed adviseren zodat je een passende computer koopt voor de games van je kind. En wie weet wil je er zelf ook nog wat mee want gamen is ook erg leuk voor volwassenen!

Geef een reactie