Blog

Hoe kom je hoger in Google?

Er zijn verschillende manieren om beter in Google te scoren. De technieken die we gebruiken om hoger in Google te scoren noemen we Search Engine Optimization (SEO). Linkbuilding SEO is een belangrijk onderdeel van SEO. Iedereen wil natuurlijk hoog scoren in Google, maar op de eerste pagina van Google is slechts een beperkte hoeveelheid ruimte. Wil je hoger in Google komen, dan zul je dus moeten concurreren met andere bedrijven. Daarom moet jouw SEO beter zijn dan die van de concurrent.

Wat is SEO?

Zoekmachine optimalisatie is in feite alles wat je doet om ervoor te zorgen dat je website zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten te vinden is. De meest bekende zoekmachine is Google, maar je kunt je met SEO ook richten op andere zoekmachines, zoals Bing. Linkbuilding is een van de belangrijkste SEO technieken, maar er zijn nog meer technieken die je moet toepassen om hoog in Google te scoren. Zo moet er bijvoorbeeld voldoende informatieve content op je website te vinden zijn. Daarnaast is ook technische SEO zeer belangrijk. Google beoordeelt je website dus aan de hand van verschillende factoren. Door deze factoren te optimaliseren, zal je beter te vinden zijn in de zoekmachine.

Wat is linkbuilding SEO precies?

Linkbuilding SEO is het aanmaken van backlinks naar je website. Voor de zoekmachines spelen die backlinks een belangrijke rol. Als je website veel verwijzingen krijgt, moet dit immers wel betekenen dat je website relevant is. Bij linkbuilding is het echter wel van belang dat je een goede strategie hebt. Zo is het bijvoorbeeld zeer belangrijk dat de websites waarop de links geplaatst worden van hoge kwaliteit zijn. Anders zullen de links nauwelijks tot geen effect hebben op de ranking van je website. Ook moet je linkprofiel te allen tijde natuurlijk blijven, anders loop je risico op een Google Penalty.

SEO uitbesteden of niet?

Wanneer je jouw positie in Google wilt verbeteren kun je best een aantal dingen zelf oppakken. Zo kun je bijvoorbeeld de content op je website optimaliseren door de juiste keywords in de teksten te verwerken. Wil je echt resultaat boeken, dan is het inhuren van een online-marketingbureau een beter idee. Linkbuilding kun je bijvoorbeeld het best uitbesteden aan een marketingbureau met een breed netwerk en voldoende ervaring. Neem bijvoorbeeld online marketing agency Blauwe Monsters. Dit marketingbureau heeft ontzettend veel ervaring met SEO en heeft al veel bedrijven kunnen helpen. Als je op de eerste pagina van Google te vinden wilt zijn, is een partij als Blauwe Monsters aan te raden.

Geef een reactie