Blog

Dé computerspellen voor de zomer

De zomer is er bijna maar als we naar het weer kijken, mogen we toch al wel van een zomers weertje spreken. Dat betekent dat er voor een hoop mensen een vakantie gepland staat. Met dit mooie weer en al die vrije uurtjes ga je natuurlijk veel naar buiten. Lekker in beweging en genieten van de zon. Toch kan het in Nederland nogal wisselen met het weer. Het ene moment zit je met je neus in de zon te genieten op het terras en het volgende moment komt de regen met bakken uit de hemel zetten, terwijl jij nog op datzelfde terras zit. Op die druilerige dagen hoef je je gelukkig niet te vervelen. Met deze twee spellen kom jij tussen de wolken door, de zomer door.

Wat je nodig hebt

Voor computerspellen heb je, zoals de naam al zegt, een computer nodig. Of in ieder geval een platform wat de game ondersteunt. Voor de spellen die ik hier noem zal je twee verschillende apparaten nodig hebben, of zelfs drie. De eerste vereist een laptop en het liefst een Game PC. Dan zal het spel het beste werken en naar voren komen. Dat maakt de hele beleving leuker. Voor het tweede spel heb je iets meer nodig. Namelijk: een laptop en tv, Steam account, laptop of telefoon en een groep vrienden met telefoons.

Simuleer je suf

Het spel voor op de game PC is het welbekende simulatiespel, De Sims. De franchise van dit spel is inmiddels al bijna twintig jaar oud en zit in zijn vierde generatie. Als je kiest voor De Sims dan zou ik voor de laatste versie gaan. Deze versie wordt nog regelmatig geüpdatet en hier worden een aantal keer per jaar extra’s voor uitgegeven die je aan je game kunt toevoegen om het leuker te maken. Laatst kwam De Sims 4 Eilandleven uit. Nou als dat niet perfect klinkt voor de zomer, weet ik het ook niet meer.

Samen spelen…

Voor de Xbox wil ik even het spellenpakket Jackbox noemen. Dit pakket bevat meerdere spellen die je via het platform op de televisie afspeelt en waarbij je met je telefoon of een andere laptop meedoet aan het spel door daar antwoorden in te vullen etc. Dit spel doe je samen met een groep vrienden en garandeert een avond vol gelach en plezier. Zet een prijs klaar voor de winnaar, en misschien een troostprijs voor de verliezer en spelen maar!

Geef een reactie