Blog

Een eigen horecazaak

Voor veel mensen is het hebben van een eigen zaak een grote droom. Zeker als het om een horecazaak gaat, neemt die populariteit erg toe, ondanks de crisis van de afgelopen jaren. Maar hoe pak je zoiets aan? Hoe richt je de boel nu leuk in? In deze blog vertel ik je daarover, ik geef je een paar tips. Lees je mee?

De papieren rond

Voor je ook maar iets kan doen, heb je de papieren nodig. Waarschijnlijk heb je alles al aangevraagd bij de gemeente en de Kamer van Koophandel. Als je een gebouw of een ruimte tot jouw beschikking hebt, is het handig om van tevoren goed te weten wat je er wel en niet mee mag doen. Zo mogen niet altijd alle wanden geschilderd worden maar in veel gevallen mag dat wel. Check dit eventjes voor je aan de slag gaat, dat zijn de praktische kanten van dit verhaal. Zo kom je later niet voor vervelende verrassingen te staan.

De stijl en de sfeer

Om de boel op een stijlvolle manier in te richten, is het handig om voor jezelf te bepalen wat de stijl van het bedrijf wordt. Welke sfeer moet er in de horecazaak aanwezig zijn. Ga jij voor een soort bruine kroeg gevoel of kies je voor een hip tentje met neonverlichting? Dat zijn twee hele verschillende stijlen.

Een visie voor ogen

Om je te helpen bij het bepalen van deze stijl kun je inspiratie opdoen in bladen en op internet. Samen met knipsels of foto’s kun je bepalen hoe jij wil dat jouw zaak er ongeveer uit komt te zien. Zodra je dat beeld voor ogen hebt, kan je stappen ondernemen om dit beeld tot een werkelijkheid te maken.

In de keuken

Vergeet ook niet dat een horecazaak aan een aantal eisen moet voldoen. Bijvoorbeeld als het om de machines en andere materialen in de keuken gaat. Het moet immers wel hygiënisch en praktisch zijn. Gelukkig zijn ook hierover heel veel artikelen te vinden die jou eigenlijk precies vertellen wat je in huis moet halen, Maar een horecazaak begin je natuurlijk niet zomaar en je zal zelf ook wel weten wat je nodig hebt in de keuken.

Nog wat kleine tips

Als laatste geef ik je nog de tip mee dat je niet alles nieuw hoeft te kopen voor jouw bedrijfje. Een kroegtafel kan je zo op de kop tikken, maar ook gebruikt terrasmeubilair horeca vind je makkelijk via internet zoals op de website Super-seat.com.

Geef een reactie